Foto: De tomaten worden wisselend ontvangen in groep 1C van de Polhaar.

Stichting Joris Bezorgt schoolfruit in Dalfsen

DALFSEN - Drie dagen per week krijgen 900 kinderen in Dalfsen de komende tijd schoolfruit bezorgd, op initiatief van Stichting Joris Bezorgt. Zij zijn vorige week gestart met een pilot, mogelijk gemaakt door het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma en in samenwerking met Saam Welzijn.

Het fruit wordt ’s ochtends klaargemaakt door vrijwilligers in het Emma-gebouw. Zij vullen de bakken met de fruitsoort(en) van die dag. Vervolgens brengen de bezorgers van Stichting Joris Bezorgt het per bakfiets naar de scholen toe. Eén van de deelnemende scholen is basisschool de Polhaar. Directeur Antoinette Holterman vindt het een heel belangrijk initiatief. “Als school ondersteunen en onderschrijven we de doelstelling van de gemeente. Hoe kunnen we onze school nog gezonder maken? We werken daar al aan door ons groene schoolplein en deelname aan sporttoernooien en -clinics, maar met dit initiatief kunnen we daar nog een stap in zetten. Zo leren we de kinderen van jongs af aan hoe belangrijk een gezonde levensstijl is.”  

Wethouder Jan Uitslag benadrukt ook het maatschappelijke aspect. Hij doelt hiermee op de samenwerking tussen de vrijwilligers van Saam Welzijn die zorgen voor de gevulde bakken en de bezorgers van Stichting Joris Bezorgt. Deze helpende handen zijn erg nodig, maar andersom is het voor deze vrijwilligers ook een fijne manier om te integreren en/of sociale contacten te onderhouden, zelfs in deze coronatijd.   

De meningen in groep 1C op de Polhaar over de tomaten die werden bezorgd waren verdeeld. De een smulde er flink van, terwijl de ander nog wat onwennig er mee in de hand bleef zitten.

Delen:

Sinterklaas in Nieuwleusen

Bekijk de speciale video's die Sinterklaas voor ons heeft gemaakt.

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency