Foto: Podium 1000 meter, midden: Stefan Westbroek (met 2 en 3 omgekeerd aan einduitslag), foto: Erik de Weerd.

Stefan Westenbroek beste Europese allrounder

DALFSEN - OMMEN - Stokvisdennenschaatser Stefan Westenbroek (16) uit Ommen heeft in Thialf het officieuze Europees kampioenschap voor de jeugd op zijn naam geschreven.

Viking Race

Bij de oudste categorie van de Viking Race, de junioren B2, nam de schaatser vrijdag meteen overtuigend de leiding, met goud op de 500 meter in een nieuw Vikingracerecord van 36,05. Op de 3000 meter snoepte de nummer twee Jarle Gerrits 4,29 van Westenbroeks voorsprong van 4,68 seconden af. Dus bleef de rijder van het Regionaal Talentcentrum Oost na zijn vierde plaats op deze langste afstand bovenaan staan. De Noor Tobias Fløiten won de drie in een sterke 3:52,14. Op zaterdag was er weer goud, nu op de 1000 meter in 1:12,18, en ontglipte het goud op de afsluitende 1500 meter met slechts drie honderdsten van een seconde. Ook deze afstand werd een prooi voor Fløiten, in 1:52,30. Op het eindpodium stond Westenbroek, niet voor het eerst dit jaar naast goede vriend Jarle Gerrits op twee en de Noor Peder Kongshaug op drie. (Middel)langeafstandsman Fløiten werd vierde.

Meest succesvolle seizoen

De Noren en Nederlanders kennen elkaar inmiddels al aardig, na eerdere Viking Races en de Landenwedstrijd tussen Duitsland, Noorwegen en Nederland van eerder dit jaar. De kans is groot dat ze elkaar komende twee seizoenen als junior A weer tegen gaan komen bij de World Cups en WK voor junioren. Voor Westenbroek is zijn succesvolste seizoen tot nu toe, met negen nationale en ook negen internationale podiumplaatsen, nog niet voorbij. Vrijdag 15 maart staat hij in Leeuwarden nog aan de start van het kortebaantoernooi de Zilveren Bal, tegen sprintkanonnen uit binnen- en buitenland, en 16 maart hoopt hij zijn club nog aan punten te helpen tijdens het afsluitende Stedentoernooi in Deventer.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency