Foto: V.l.n.r.: Ron Mannen, Rob Barenbrug, Roy de Witte, André Schuurman en Pieter van der Vinne met op de achtergrond Molen Massier, foto: Marcel van Saltbommel.

Startsein Overijsselse Molendag bij Molen Massier

NIEUWLEUSEN - Zaterdag vond de 28e editie van de Overijsselse Molendag plaats. Een sobere versie dit jaar in verband met het coronavirus, maar voor de gemeente Dalfsen een toch ook een feestelijke want de aftrap werd gegeven bij Molen Massier in Nieuwleusen.

Daar waren zaterdagochtend gedeputeerde Roy de Witte van de provincie Overijssel, wethouder André Schuurman van de gemeente Dalfsen, Pieter van der Vinne voorzitter van de SOM en zijn bestuurslid Rob Barenbrug en Ron Mannen als voorzitter van de Stichting Molen Massier (SMM) aanwezig om het startsein van deze jaarlijkse Molendag te geven. 

Ron Mannen, geboren Zwollenaar maar wiens ouders beide van het Westeinde komen, is sinds dit voorjaar voorzitter van de Stichting Molen Massier en volgt daarmee Maarten Klunder op. Hij vertelde in zijn speech over de geschiedenis van deze specifieke molen, één van de slechts drie overgebleven molens in de gemeente Dalfsen. De bouw van de molen is in 1860 begonnen en de laatste restauratie werd in 2009 afgerond. Wethouder André Schuurman zei: “Ik ben trots op een stichting als deze. Ik ken veel van de mensen die betrokken zijn bij de Stichting Molen Massier en zij zetten zich allen erg in voor het onderhoud en behoud van deze molen. (…) In een tijd waarin we meer en meer af willen van fossiele brandstof, komt de daadwerkelijke werking van een dergelijke molen weer in de belangstelling te staan.” 

Gedeputeerde Roy de Witte beschrijft: “Ik was erg blij toen ik de uitnodiging voor vandaag in mijn mailbox zag. Het doet goed dat er ook weer eens iets doorgaat in deze tijd.” Ook de Stichting Molen Massier is hier erg blij mee, want door het coronavirus ging eerder dit jaar een streep door de jaarlijkse meimarkt. “Die markt zorgt voor belangrijke inkomsten voor de stichting,” licht voorzitter Mannen toe. “Het is daarom fijn dat we vandaag, hoewel in afgeslankte vorm, toch een kleine markt kunnen organiseren.” Naast de aftrap van de Overijsselse Molendag was er zaterdag een kleine markt met voornamelijk tweedehands boeken- en CD-verkoop. 

Voor wie het zaterdag gemist heeft: elke zaterdagmiddag is er in de molen mogelijkheid om tweedehands boeken te kopen. En zo lang het weer het toelaat, is de boekenkraam die aan de parkeerplaats van de winkel staat, ook geopend. Molen Massier is te vinden aan het Westeinde 39a in Nieuwleusen.     

KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S !

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency