Foto: herdenking in Oudleusen.

Sobere herdenking slachtoffers Tweede Wereldoorlog

DALFSEN - De oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en daarna zijn vandaag (4 mei) op sobere wijze herdacht op diverse plaatsen in de gemeente Dalfsen.

Plaatselijk Belang Oudleusen had een sobere herdenking georganiseerd bij het oorlogsmonument aan het Roggeland in Oudleusen. Kinderen van de Cazemierschool legden een krans, kinderen van het Roggeland en Marten van Leussen legde een krans namens Plaatselijk Belang Oudleusen. Met het monument worden de zes omgekomen bemanningsleden herdacht van de Britse Lancaster bommenwerper, die hier dichtbij neerstortte op 20 oktober 1943. Nabestaande Trevor Jollife en zijn vrouw Sheila uit Engeland konden voor het tweede jaar niet aanwezig zijn om een krans te leggen. De vader van Jollife is destijds omgekomen toen het vliegtuig neerstortte op 20 oktober 1943, op de terugweg van bommen werpen op Leipzig.

Kranslegging Nieuwleusen en Dalfsen

Net als vorig jaar was er vanavond geen publieke kranslegging bij de monumenten in Nieuwleusen en Dalfsen. Veteranencontact Dalfsen legde een krans in Dalfsen en Scouting Dalfsen verzorgde de vlagceremonie, onder muzikale begeleiding van Muziekvereniging Excelsior Dalfsen. Burgemeester Erica van Lente en kinderburgemeester Myla hebben vandaag een krans gelegd in Nieuwleusen, terwijl Scouting Nieuwleusen de erewacht hield.. De burgemeester hield een toespraak en Myla droeg een gedicht voor en hiervan is een film gemaakt: https://www.facebook.com/gemdalfsen/videos/553639028956106

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency