Foto: De eerste beelden van het geheime bezoek van Sinterklaas aan Nieuwleusen, fotopiet: Marcel van Saltbommel.

Sinterklaas bezoekt Nieuwleusen in het grootste geheim

NIEUWLEUSEN - In een wereld zonder corona zou komende zaterdag Sinterklaas in Nieuwleusen aankomen. Elk jaar zorgt dat voor een groot feest in De Spil. Helaas is dit jaar alles anders en kan de Sint ook in Nieuwleusen niet op gebruikelijke wijze worden verwelkomd door alle kinderen. Dat is natuurlijk erg jammer, maar er is goed nieuws: Sinterklaas heeft de redactie van deze krant laten weten wel degelijk zijn intrede in het dorp te maken.

Hij zal, samen met twee van zijn pieten, in het grootste geheim Nieuwleusen toch bezoeken dit jaar. “Natuurlijk sla ik jullie mooie dorp dit jaar niet over,” zo vertelt Sinterklaas aan de telefoon. “Maar hoe graag ik ook zou willen, ik kan niet alle kinderen ontmoeten in het echt. Dat is binnen de huidige coronamaatregelen praktisch niet haalbaar. Wel bezoek ik komende tijd stiekem een paar plekken in het dorp, zodat ik er toch een beetje ben voor de kinderen. Ik zal ervoor zorgen dat jullie dit allemaal kunnen volgen, we maken er filmpjes van.” 

Daarnaast legt hij uit dat alle kinderen via hun school en/of kinderdagverblijf een kleurplaat en wat lekkers krijgen uitgedeeld. Met de kleurplaat maken kinderen kans op een mooie prijs, mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen. Kleurplaten kunnen worden ingeleverd via de brievenbus van het oude gemeentehuis, Westeinde 2.  

Sinterklaas liet in het telefoongesprek verder nog weten dat komende zaterdag, 21 november, de allereerste video te zien zal zijn. Deze wordt geplaatst op www.dedalfsermarskramer.nl/sinterklaas. Houd die pagina dus goed in de gaten!

Delen:

Sinterklaas in Nieuwleusen

Bekijk de speciale video's die Sinterklaas voor ons heeft gemaakt.

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency