Foto: Sinterklaas is aangekomen in Dalfsen.

Sint Nicolaas krijgt hartelijk welkom in Dalfsen

DALFSEN - Honderden kinderen, vaders, moeders, oma’s en opa’s stonden vanmiddag vol verwachting aan de kade bij de haven in Dalfsen. Al van ver zagen ze de stoomboot met Sinterklaas en zijn pieten aan komen varen op een frisse dag met een stralende zon.

Na zijn aankomst in Nederland, in Zaanstad, heeft de Goedheiligman meteen koers gezet naar Dalfsen. De stoomboot deed zijn naam eer aan en blies een paar flinke, zwarte wolken uit. Muziekvereniging Excelsior verwelkomde het gezelschap met vrolijke muziek op de kadeen burgemeester Han Noten haalde de Sint voor de laatste keer in als burgemeester, samen met Kuima Duijst van Ondernemend Dalfsen. Het gezelschap wandelde eerst rustig naar het Kerkplein en daarna naar het Emmagebouw voor degenen die Sinterklaas nog even persoonlijk wilden ontmoeten.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Zaterdag 24 november – van 13.30 tot 15.30 uur – maakt de Sint zijn opwachting bij De Spil in Nieuwleusen. Een dag later, op 25 november, is de intocht van Sinterklaas bij Zaal Reimink in Lemelerveld en om 14.30 uur in Hoonhorst. Sint sluit zijn tournee in de gemeente af in Oudleusen op zaterdag 1 december.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency