Foto: Foto: Marcel van Saltbommel

Sint Nicolaas feestelijk onthaald in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Sint Nicolaas heeft het er maar druk mee. Maar gelukkig vond hij voldoende tijd in zijn agenda om ook de kinderen in Nieuwleusen persoonlijk op te komen zoeken.

De Goedheiligman, in het gezelschap van een flink aantal zwarte Pieten, nam er ruim de tijd voor. Er was dan ook een uitgebreid en warm onthaal voorbereid. De Sint werd bij kulturhus De Spil binnengehaald met feestelijke blaasmuziek van dweilorkest De Bruggebloazers, waarna de Goedheiligman en zijn gevolg zich door een brede haag van kinderen en hun ouders en opa’s en oma’s een weg baande naar het podium in de sporthal. Nadat hij daar namens de gemeente én namens de kinderen van Nieuwleusen was verwelkomd door wethouder André Schuurman, nam de Sint ruim de tijd om te wuiven, kinderen de hand te schudden en kleurplaten in ontvangst te nemen. Ook reikte hij de prijzen uit van de kleurwedstrijd die onder leerlingen van de basisscholen was georganiseerd.

Demonstraties van GVN

De Pieten onderhielden zich ondertussen in de grote hal door te spelen met de kinderen en hen te vermaken. Omdat ook veel kinderen kleurrijk waren uitgedost, zag het er allemaal extra feestelijk uit. Ook Gymnastiek Vereniging Nieuwleusen (GVN) verhoogde de feestvreugde door allerlei uitvoeringen. De intocht van Sint Nicolaas werd mede mogelijk gemaakt door kulturhus De Spil en de ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen.

Sint en zijn Pieten krijgen het de komende dagen natuurlijk extra druk om ervoor te zorgen dat alle cadeautjes die ze uit Spanje hadden meegebracht op tijd bij de kinderen thuis bezorgd worden. Maar ze moeten natuurlijk wel eerst allemaal hun schoentje klaar zetten…

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency