Selectie S.V. Nieuwleusen geniet in Portugal

NIEUWLEUSEN - De A en B selectie van S.V. Nieuwleusen, een groep bestuurs- en commissieleden en enkele sponsoren, hebben genoten van een trainingskamp in Albufeira.

Onder geweldige weersomstandigheden was er ruimte om de selecties in sportief opzicht voor te bereiden op de hervatting van de competitie, maar ook voor ontspanning en teambuilding.

De groep van 69 personen vertrok op woensdagnacht 12 januari vanaf Schiphol richting de Portugese Algarve. Na een goede vlucht, werd op donderdagmiddag door de selecties direct een training afgewerkt. Met ca. 20 graden en een stralende zon konden de beide teams zich daarmee voorbereiden op de oefenwedstrijd die de volgende dag gepland stond. Op donderavond werd er gezamenlijk gekeken naar de bekerwedstrijd Feyenoord – PEC Zwolle.

Oefenwedstrijden

Op vrijdagochtend was er voor de niet voetballers een wandelroute in Albufeira langs de kust uitgezet. ‘s Middags reisden ze, verdeeld over het 1e en 2e elftal, mee naar de oefenwedstrijd.

Het eerste elftal oefende in Portimão tegen het sterke Forum Sport uit Voorburg, dat uitkomt in de 1e klasse. De defensie gaf, onder aanvoering van Roy Bollemaat, geen krimp. In een aantal situaties kon de ploeg terugvallen op de weer herstelde sluitpost Tim Hoogenkamp. Zelf voetbalden de oranjehemden nog een paar kansjes bij elkaar, maar gescoord werd er niet (0-0).

Het tweede elftal was in Estombar tegen Valken ’68 in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wist zich niet te belonen. In het 2e deel waren de rollen omgedraaid, maar wist het zich gesteund door een sterk optreden van doelman Roy van Leussen. Ook in dat duel werd niet gescoord (0-0).

Op zaterdagochtend was er voor de niet voetballers opnieuw een schitterende wandelroute gefaciliteerd: “The Seven Hanging Valleys Trail.” Deze route langs de kust wordt gezien als de mooiste wandeling van de Algarve. Op hetzelfde moment vermaakten het eerste en tweede elftal zich met partijtjes voetvolley op het strand.

Ontspanning

Vanaf het einde van de middag en op de zondag werd er aan het zwembad genoten van de zon en was er ruimte voor ontspanning en teambuilding. Op zaterdagavond werd er vermaak gezocht in het uitgaanscentrum van Albufeira.

In de nacht van zondag op maandag kwam de groep weer veilig aan bij sportpark ‘t Klaverblad. S.V. Nieuwleusen kijkt terug op een geweldig trainingskamp, waar de basis moet zijn gelegd voor een succesvolle hervatting van de competitie.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency