Foto: kampioen Eddie Kragt van Schietsportvereniging Nieuwleusen.

Schutter Eddie Kragt uit Nieuwleusen Nederlands Klassekampioen

NIEUWLEUSEN - Eddie Kragt van Schietsportvereniging Nieuwleusen is kampioen in de B-klasse geworden bij het onderdeel Luchtpistool. Dat gebeurde zaterdag tijdens de Landelijke Klasse Kampioenschappen in Bemmel.

Na een spannende strijd verwees Eddie zijn belagers met vier punten verschil naar de tweede en derde plaats. Een super resultaat voor Eddie, omdat hij nog maar relatief kort actief is in deze klasse. Op ditzelfde toernooi eindigde Arnold Brinkman in de A-klasse Luchtpistool op een goede tweede plaats. Na een mindere periode voorafgaand aan deze wedstrijd, was dit een super serie.

Jaap Bijker was bij de veteranen Luchtpistool met een 19e plaats minder succesvol. Met een slechte startserie kon hij de winst al niet meer behalen. Bij het onderdeel Luchtgeweer was Eddy Brinkman in de veteranenklasse met een elfde plaats eveneens minder succesvol. Met een deelname van circa 400 schutters was dit een sterk toernooi en zijn de resultaten heel acceptabel. Er rest nog één toernooi om de algehele kampioenschappen in Arnhem, begin juni.

Wie de kampioen wel eens bezig wil zien, is van harte welkom op de maandagavond vanaf circa 19.30 uur in het clubhuis van Schietsportvereniging Nieuwleusen aan het Oosteinde 49. Wellicht wilt u zelf ook eens proberen een paar schoten te lossen?

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency