Schoorsteenbrand woning met rietenkap

NIEUWLEUSEN - Donderdagavond 11 maart werden diverse brandweerploegen opgeroepen voor een schoorsteenbrand in een woning met rietenkap aan het Oosterveen in NIeuwleusen.

Brandweervoertuigen uit Nieuwleusen, Balkbrug en Zwolle kwamen ter plaatse na de melding. Bij een melding met een rietenkap worden er standaard meer voertuigen opgeroepen om snel slagkracht te hebben voor het geval de brand zich kan uitbreiden. De bewoners hoorden een vreemd geluid (hard razend geluid) waarop de houtblokken uit de kachel werden gehaald en met zand de as werd gedoofd. Uit het schoorsteenkanaal kwamen vonkjes maar die leverden gelukkig geen gevaar op. Bij een brand in de schoorsteen is het van belang om nooit met water te blussen. Door de stoomvorming kunnen er scheuren in het kanaal ontstaan met grote gevolgen. Op deze link vind u belangrijke tips bij een schoorsteenbrand.

De brandweer heeft in dit geval het schoorsteenkanaal geveegd vanuit de hoogwerker van brandweer Zwolle. De politie was ook met meerdere auto's aanwezig en zij hebben het Oosterveen tijdelijk afgesloten.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency