Foto: vrijwilligers van Wereldwinkel en Sari Fair Fashion in Dalfsen. Foto: Geert Bistervels.

Sari en Wereldwinkel 25 jaar onder één dak in Dalfsen

DALFSEN - Wereldwinkel Dalfsen en Sari Fair Fashion openden hun gezamenlijke winkel aan de Emmastraat op 22 november 1996. Deze week vieren ze dus hun 25-jarig jubileum.

Het was destijds een spannend experiment of het zou gaan lukken en het vroeg en vraagt inspanning, enthousiasme en doorzettingsvermogen van een grote groep betrokken vrijwilligers. Maar liefst 25 jaar goed op elkaar afstemmen en steeds met de tijd meegaan.

In de loop der jaren is er natuurlijk het een en ander veranderd, maar de visie van de initiatiefnemers is nog steeds dezelfde. Om een voorbeeld te geven: tussen 2010 en 2012 hebben ze zich ingezet om de Millenniumdoelen die de Verenigde Naties (VN) had opgesteld onder de aandacht te brengen van de inwoners in de gemeente Dalfsen. Nu conformeren ze zich aan de Social Development Goals, eveneens van de VN, die een vervolg zijn op de Millenniumdoelen.

Nog meer vrijwilligers van de Wereldwinkel Dalfsen en Sari Fair Fashion in Dalfsen. Foto: Geert Bistervels.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Sari en Wereldwinkel willen in de winkel een bijdrage leveren aan een aantal van de geformuleerde doelen: doel 1: geen armoede, doel 8: eerlijk werk en economische groei en doel 12: verantwoorde consumptie en productie. Door bijvoorbeeld koffie in de Wereldwinkel te kopen, dragen inwoners bij aan een leefbaar loon voor de koffieboeren. Wie een katoenen shirt met het GOTS (Global Organic Textile Standard) keurmerk koopt, draagt bij aan duurzame biologische katoenbouw.

Traktatie uitgesteld

De initiatiefnemers waren van plan om de klanten in de winkel te trakteren op koffie of thee met iets lekkers, maar door de aangescherpte coronamaatregelen stellen ze dat nog maar even uit. Wel is er voor iedere kopende klant in de week van 22 november een kleine attentie. Graag bedanken ze verhuurders Jan en Manny Ardesch, die hun visie van harte ondersteunen.

Wereldwinkel Dalfsen en Sari Fair Fashion, Emmastraat 20 in Dalfsen, www.wereldwinkeldalfsen.nl www.sari-fairfashion.nl

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency