Foto: Druk aan het koken.

Samen eten op Internationale Vrouwendag in Oudleusen

OUDLEUSEN - Vrijdagmiddag stegen de heerlijkste geuren op uit de keuken van ontmoetingscentrum De Wiekelaar. Ter ere van Internationale Vrouwendag kookten en aten enkele anderstalige en Nederlandse vrouwen samen een maaltijd.

Vooraf schoof burgemeester Erica van Lente een uurtje aan om kennis te maken en toonde zich heel geïnteresseerd in de achtergronden van de aanwezige vrouwen.
Onder het koken werden er contacten gelegd en wetenswaardigheden uitgewisseld. De vrouwen genoten van een heerlijke maaltijd en maakten tussendoor kennis met elkaars culturen. De programmacommissie van De Wiekelaar organiseert de gezamenlijke maaltijd al enkele jaren met Internationale Vrouwendag. “We doen het kleinschalig in Oudleusen, zodat de vrouwen elkaar ook echt kunnen spreken,” zegt Corrie Dunnewind, programmeur van het ontmoetingscentrum. “Volgend jaar organiseren we het opnieuw, op de vrijdag het dichtst bij Vrouwendag.”

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. De Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency