Sallands Bakfeest vindt zaterdag weer plaats

DALFSEN - Het Sallands Bakfeest staat weer voor de deur. Op zaterdag 2 november vindt het jaarlijkse feestje voor ‘boeren, burgers en buitenlui’ weer plaats in de feesttent aan de Brinkweg.

De tent is vanaf 20.30 uur open en er is vanaf 21.15 busvervoer geregeld voor wie daar gebruik van wil maken. De aaffiche vermeldt namen van acts die stuk voor stuk in staat zijn om een feestje te bouwen. De rockband Mooi Wark, de feest-coverband Papa di Grazzi, one man-act Snollebollekes, hardstyle dj-duo Beatcrooks en DJ Eric Docter zorgen dat de stemming er snel en goed in zal zitten.

Het vijftal organiseren zet het feest al voor het zeventiende achtereenvolgende jaar op touw. Dat laten ze doorklinken in een spandoek van 25 meter lang met de tekst ‘Boeren en Bakfeest, wie is er niet groot mee geworden?’ Dat werd zaterdag langs de kade van de Vecht, nabij de Blauwe Bogenbrug, opgehangen. Het Sallands Bakfeest is van oudsher een boerenfeest, leggen ze uit. En omdat het de zeventiende keer is, kun je stellen dat er inmiddels een hele generatie is  opgegroeid met het Bakfeest. Er komen nu kinderen van ouders die als jongeren de eerste Bakfeesten bezochten.”

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency