Foto: S.V. Nieuwleusen

S.V. Nieuwleusen wint opnieuw Tempelmantoernooi

DALFSEN - S.V. Nieuwleusen speelde zaterdag op het Tempelmantoernooi met 2-2 gelijk tegen Olympia’28. A.S.C.’62 verloor verrassend genoeg met 2-3 verloor van O.Z.C. en zo ging de toernooiwinst net als vorig jaar naar de Nieuwleusenaren.

Vorige week dinsdagavond won S.V. Nieuwleusen met 3-0 van OZC uit Ommen. A.S.C.’62 won met maar liefst 6-0 van Olympia’28 uit Hasselt. De wedstrijden werden op twee sportparken gespeeld vanwege de coronamaatregelen.

S.V. Nieuwleusen kwam zaterdag tegen Olympia’28 in de 1e helft op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Tom Vasse en Reinier Meijerink. In de 2e helft verzuimde de thuisclub om de voorsprong te vergroten. De gasten uit Hasselt kwamen terug in de wedstrijd door een doelpunt van Jeffrey van de Belt en tien minuten voor tijd scoorde Jan Koedijk de gelijkmaker.

Op sportpark Gerner in Dalfsen vielen alle doelpunten in het laatste kwartier van de wedstrijd. A.S.C.’62 kwam op voorsprong door een doelpunt van Niloy Haroun. Niels Koggel maakte direct daarna de gelijkmaker en een minuut later kwam O.Z.C. zelfs op voorsprong door Rik Jan de Groot. Pieter Hamhuis bracht de stand weer op gelijke hoogte, maar het was O.Z.C. dat toch aan het langste eind trok door wederom een doelpunt van Niels Koggel.

Dinsdagavond kwam S.V. Nieuwleusen tegen O.Z.C. sterk voor de dag. Nadat OZC na vijf minuten spelen een dot van een kans kreeg kwamen de oranjehemden in de 10e minuut op voorsprong door een doelpunt van Bas Evenboer, dit was ook de ruststand. Vijf minuten na rust scoorde Saake Malestein de 2-0 en twee minuten later bracht Reiner Meijerink vanaf de penaltystip de eindstand op 3-0.

In Dalfsen was Olympia’28 uit Hasselt geen partij voor A.S.C’62. In de eerste helft scoorde Mathijs van Gelder een hattrick. De 3-0 was ook de ruststand. In de tweede helft brachten Mathijs van Gelder, Mees Bartels en Bart Mulder de eindstand op 6-0.

Eindstand:

1. S.V. Nieuwleusen         2-8

2. A.S.C.’62                         2-7

3. O.Z.C. Ommen              2-5

4. Olympia’28                    2-3

De puntenverdeling is als volgt: 3 punten voor een gewonnen wedstrijd, 1 punt voor een gelijkspel
0 punten bij verlies, 1 punt voor elk doelpunt met een maximum van 2 punten per wedstrijd.

Het toernooi werd gesponsord door Aannemersbedrijf Tempelman uit Nieuwleusen.

Zaterdag 29 augustus om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen thuis de bekerwedstrijd tegen Swift’64.

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency