Foto: uit het archief van SV Nieuwleusen.

S.V. Nieuwleusen viert 65-jarig jubileum

NIEUWLEUSEN - Op 1 augustus was het 65 jaar geleden dat de oprichtingsvergadering van S.V. Nieuwleusen plaatsvond. Dit viert S.V. Nieuwleusen op vrijdagavond 9 september met een jubileumavond en op zaterdag 10 september met de open dag.

Op de jubileumavond worden alle jubilarissen van de afgelopen drie jaar gehuldigd. Dit zijn de leden die 25, 40, 50, 60 en 65 jaar lid zijn van S.V. Nieuwleusen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de uit Nieuwleusen afkomstige zangeres Felicia Westerhof. De jubileumavond begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom.

Open dag

Op zaterdag 10 september is er de traditionele open dag. Een van de hoogtepunten is de ‘training’ van Jong Oranje die om 11.00 uur op het programma staat. Wanneer kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen zich aanmelden voor Jong Oranje krijgen ze een mooie oranje bal en een echt S.V. Nieuwleusen voetbalshirt.
De hele dag is er bekervoetbal en om 14.30 uur speelt het 1e elftal de bekerwedstrijd tegen 1e klasser SVI uit Zwolle. De sponsors zijn uitgenodigd en worden op een ludieke manier ontvangen.

BBQ

Vanaf 16.30 uur draaien R&D DJ gezellige muziek en om 17.00 uur kan iedereen genieten van de BBQ. Om 18.30 uur staat er een optreden van zanger Orlando op het programma, bekend van zijn fantastische optreden bij de opening van het clubhuis in 2019.

Onder: het wedstrijdverslag van zaterdag.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

S.V. Nieuwleusen verliest bekerwedstrijd van ZAC

S.V. Nieuwleusen verloor zaterdag de bekerwedstrijd in Zwolle tegen ZAC met 3-1. De Nieuwleusenaren hadden in het eerste half uur van de wedstrijd enkele goede momenten, maar ZAC kwam op een 1-0 voorsprong. S.V. Nieuwleusen kreeg hierna weer goede kansen en maar kreeg geen penalty toen Bas Evenboer naar de grond werd getrokken.

Na rust

De oranjehemden speelden een ijzersterke tweede helft, kregen goede kansen, maar doelman Krijnen van ZAC keepte een uitstekende wedstrijd. De gelijkmaker kon niet uitblijven. Tien minuten voor tijd kopte Saake Malestein een vrije trap van Thomas Koobs in de verre hoek. De Nieuwleusenaren kregen echter in de slotfase van de wedstrijd het deksel op de neus. Na een snelle uitbraak kwam ZAC op een 2-1 voorsprong, een hele zure in deze fase van de wedstrijd. Het werd zelfs nog 3-1 toen een te korte terugspeelbal keihard werd afgestraft.

Bekerwedstrijd thuis

Op zaterdag 10 september om 14.30 uur, tijdens de open dag, speelt S.V. Nieuwleusen thuis de bekerwedstrijd tegen 1e klasser SVI. Deze club speelde zaterdag de bekerwedstrijd tegen SV Dalfsen en won deze met 4-0.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency