S.V. Nieuwleusen verliest van Dedemsvaart

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen verloor zaterdag de derby in Dedemsvaart teleurstellend met 2-0 van SCD’83.

Een pijnlijke nederlaag in de strijd om de 2e periodetitel. De Nieuwleusenaren werden afgetroefd op felheid en wilskracht.

Enkele kansjes

Bas Evenboer kreeg in het begin van de wedstrijd een paar kansjes maar keeper Withaar stond op de juiste plaats. Na 10 minuten spelen moest doelman Tim Hoogenkamp gestrekt naar de hoek op een inzet van Erik Wenckel. In de 18e minuut was het wel raak, balverlies zorgde ervoor dat SCD er snel uit kon komen. Dimitri Tempelman schoof de bal onder Tim Hoogenkamp door: 1-0. SCD’83 gooide heel veel energie in de wedstrijd en de oranjehemden stelden daar maar bitter weinig tegenover. Veel te vaak werd de bal lang gespeeld, wat makkelijk te verdedigen was. Vlak voor rust kreeg S.V. Nieuwleusen nog wel enkele mogelijkheden. Een vrije trap van Ruben Brinkman werd door Bas Evenboer goed ingekopt maar keeper Robert Withaar redde katachtig. Vlak daarna weer een goede redding van Withaar na een afstandsschot van Ruben Brinkman.

Tweede helft

Er zal wel het nodige gezegd zijn in de kleedkamer maar ook de 2e helft was niet veel beter. In de 50e minuut kopte Jordi Hulleman uit een corner de bal op de paal. Enkele minuten daarna wist SCD opnieuw niet profiteren na een aantal hachelijke momenten in het doelgebied. Het duurde tot de 73e minuut tot S.V. Nieuwleusen weer een kans kreeg. Lars Gruben schoot van dichtbij hard in, maar keeper Withaar hield zijn ploeg wederom op de been. S.V. Nieuwleusen drong nog wel aan om een goed resultaat te halen, maar de goal viel aan de andere kant. Het was duidelijk buitenspel, maar scheidsrechter Wolterink liet het gaan en negeerde het vlagsignaal. Martijn Ballast knalde de bal in de touwen: 2-0.

Volgende wedstrijd

S.V. Nieuwleusen heeft nog wel kans op de 2e periodetitel maar dan zal het a.s. zaterdag 15 februari tegen Hardenberg’85 heel anders voor de dag moeten komen. De wedstrijd op ’t Klaverblad begint om 14.30 uur.