S.V. Nieuwleusen organiseert online sponsorveiling met 257 kavels

NIEUWLEUSEN - Niet minder dan 257 kavels telt de Bert de Roo online sponsorveiling, die S.V. Nieuwleusen organiseert om de opknapbeurt van de accommodatie te kunnen bekostigen. De veiling loopt inmiddels en de sluiting is op woensdag 5 november om 18.00 uur. Alle informatie, alsmede alle kavels, staan op https://www.bva-auctions.com/nl/auction/index/44000.

Op zaterdag 2 november is er van 10.00 tot 14.00 uur  een kijkdag in een hal van Bouwmeester PVC & Laminaat  aan de Rollecate 3 E in Nieuwleusen. Daar zijn alle voorwerpen opgeslagen die worden geveild. “Er is veel respons op gekomen, meer dan we verwacht hadden”, zegt Hendrik Jan Huzen. “Het is vooral een heel divers aanbod geworden. Er zit voor iedereen wel iets interessants bij.”

Het idee voor een online veiling werd al in 2017 geopperd door de toenmalige voorzitter Bert de Roo. Hij zag het als een van de mogelijkheden om geld bijeen te brengen voor de laatste bouwkosten van het nieuwe clubhuis annex tribune, het energieneutraal maken van de bestaande accommodatie en het renoveren van de oudste kleedkamers op sportpark ’t Klaverblad. De veiling is opgezet in samenwerking met veilingbureau BVA Auctions, waarvan oud-eigenaar Cees Lubbers als goede vriend van Bert de Roo destijds het idee nader uitwerkte.

Na het overlijden van de voorzitter werd het plan even geparkeerd, maar sinds februari van dit jaar geeft een werkgroep binnen de vereniging vorm aan de organisatie. Naast de clubdoelen gaat een gift naar een goed doel: De Furori Foundation, een door Cees Lubbers opgerichte stichting die zieke kinderen een onvergetelijke racedag bezorgt.

 

Pak waardebonnen

“We zijn in eerste instantie binnen de eigen vereniging naar kavels gaan zoeken, en in ons netwerk van sponsors en particulieren”, vertelt Klaas Kreule. “Zo zit er veel materiaal bij uit de oude kantine, zoals barkrukken, pub- en vergadertafels, veel gereedschappen, maar ook het eiken bureau van Bert zelf. We hebben van plaatselijke en regionale sponsors een heel pak aan waardebonnen en -cheques voor allerlei doeleinden gekregen, maar we kregen ook steeds meer schenkingen van bedrijven en particulieren. Met daarbij ook bijzondere dingen als 15 kuub zand of de diensten van een stratenmaker plus opperman voor één dag.”

Daarnaast telt de veiling veel fysieke objecten die soms iets met de lokale historie te maken hebben, zoals het Heineken-uithangbord van het vroegere café Het Witte Peerd. Maar ook andersoortige en mogelijk waardevolle objecten, zoals Chinese schilderijen en een originele Pirelli-kalender van 2003. “Beschikbaar gesteld door een particulier”, weet Johan de Weerd. “Die kalenders zijn ook internationaal erg gewild, omdat ze in een beperkte oplage zijn geproduceerd. Deze heeft zelfs een certificaat.” 

 

Veiling van start

Van de lijst met kavels die door sponsoren zijn aangeboden is een catalogus samengesteld, die op de website van de vereniging is geplaatst www.svnieuwleusen.nl/veiling/ De veiling loopt inmiddels; de 257 kavels staan online bij BVA-Auctions.

Zaterdag 2 november wordt er van 10.00-14.00 uur een kijkdag georganiseerd bij Bouwmeester, waar iedereen de objecten kan bekijken voordat men eventueel een bod uitbrengt. De veiling eindigt op dinsdag 5 november om 18.00 uur, met dien verstande dat de veiling voor objecten waar in de laatste vijf minuten nog een bod wordt uitgebracht, vervolgens nog vijf minuten langer doorloopt, net zolang tot er binnen dat tijdsbestek geen bod meer gedaan wordt. Bieders moeten een (gratis) account aanmaken.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency