S.V. Nieuwleusen boekt moeizame overwinning

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen SCD ’83 uit Dedemsvaart moeizaam gewonnen: 2-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Ruben Brinkman in het zonnetje gezet. De 28-jarige middenvelder werd gehuldigd voor zijn 150e wedstrijd in het eerste elftal. Na een aftastend begin was de eerste kans voor S.V. Nieuwleusen, maar de thuisclub kwam na een klein kwartier goed weg toen een indraaiende hoekschop, geholpen door de wind, op de lat eindigde.

Daarna waren de kansen voornamelijk voor S.V. Nieuwleusen. Op slag van rust moest SCD-doelman Robert Withaar alle zeilen bijzetten om een vrije trap ver buiten de 16 meterlijn van Ruben Brinkman onschadelijk te maken. Veel toeschouwers waren al op weg naar de koffie toen SCD ’83 in blessuretijd onverwacht op voorsprong kwam. Een slechten uittrap van doelman Tim Hoogenkamp werd onderschept door een SCD’er, waarna Melvin Hulleman profiteerde van de scrimmage voor het doel: 0-1.

De tweede helft werd gekenmerkt door een aanvallend S.V. Nieuwleusen en SCD ’83 dat koste wat het kost de voorsprong wilde verdedigen. Dit lukte aardig, want de thuisclub had grote moeite om tot een fatsoenlijke aanval te komen. Totdat Reinier Meijerink een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer liet aantekenen. Hij omspeelde fraai zijn directe tegenstander en schoot beheerst in. S.V. Nieuwleusen bleef de aanval zoeken en kreeg loon naar werken toen een fraaie steekpass van Tom Vasse op Reinier Meijerink leidde tot de verdiende voorsprong: 2-1.

SCD ’83 verliet de verdedigende stellingen, maar was niet in staat om in de resterende minuten echt gevaar te stichten. De voor Tom Vasse ingevallen Nick Holsappel kreeg kort voor het einde van de wedstrijd nog een kans om de voorsprong te vergroten. Hij werd door Wouter Tabbers vanaf de achterlijn op maat bediend, maar wist de geboden kans niet te benutten. Zaterdag ontmoet S.V. Nieuwleusen koploper Achilles 1894 in Assen, aanvang: 15.00 uur.