S.V. Nieuwleusen boekt fraaie overwinning tegen Zwolle

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen won zaterdag, tijdens de open dag, de bekerwedstrijd thuis tegen 1e klasser SVI uit Zwolle met 2-1.

SVI wordt gezien als een sterke ploeg die naar verwachting mee zal draaien in de top van de 1e klasse. S.V. Nieuwleusen wilde natuurlijk voor het talrijke thuispubliek goed voor de dag komen. In de openingsfase probeerde S.V. Nieuwleusen de tegenstander te verrassen door agressief druk te zetten. SVI was voetballend wel iets beter, maar grote kansen bleven aan beide kanten uit. Toch kwam SVI na een half uur spelen op een 0-1 voorsprong door een dubieus gegeven penalty. Op de rand van de 16 meter gaf Saake Malestein zijn tegenstander een duwtje die erg makkelijk naar de grond ging. Van der de Steege schoot de bal feilloos in het zijnet. Met een gezond portie strijdlust en energie hield S.V. Nieuwleusen de wedstrijd aardig in balans. Het bleef in de 1e helft bij een 0-1 voorsprong voor de gasten uit Zwolle.

Tweede helft

De thuisclub kwam uitstekend terug uit de kleedkamer en kreeg in de eerste minuten van de 2e helft enkele mooie kansen. Jille Brinksma pegelde de bal hard op de vuisten van keeper Grafhorst en Niels Koets schoot de bal hard via de vingertoppen van de keeper op de lat. Nadat Roy Bollemaat nog een grote kans kreeg, was het in de 60e minuut wel raak. Uit een hoekschop kopte Saake Malestein de verdiende gelijkmaker tegen de touwen. Een kwartier voor tijd kwamen de oranjehemden zelfs op voorsprong. Door een mooie steekpass van Ruben Brinkman kwam Randy alleen voor de keeper en schoot de bal beheerst de bal in de verre hoek. Hierna werd de moegestreden Randy vervangen door Wouter Tabbers die na 2 ½ jaar blessureleed het veld weer betrad. Bij één van zijn eerste balcontacten, zag hij dat de keeper iets te ver voor zijn goal stond. Vanaf de middellijn probeerde hij bal over de keeper te schieten maar die kon met zijn vingertoppen de bal net tot corner verwerken. In de slotfase werden er enkele spelers gewisseld omdat ze alles gegeven hadden en erdoor zaten. Er volgde nog enkele spannende slotminuten maar de defensie van S.V. Nieuwleusen gaf geen krimp. Een fraaie overwinning en een mooie opsteker.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 17 september om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen de bekerwedstrijd thuis tegen SV Dalfsen. SVI speelt dan thuis tegen ZAC.