S.C. Elim te sterk S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - S.V. Nieuwleusen speelde dinsdagavond haar inhaalwedstrijd uit tegen mede-titelkandidaat Elim. De Nieuwleusenaren verloren kansloos met 4-1.

De thuisclub zette S.V. Nieuwleusen direct onder druk, won de duels en had meer inzet en loopvermogen in de ploeg. Net als tegen Hoogeveen, speelde S.V Nieuwleusen te angstig en zonder enig zelfvertrouwen. Al moet gezegd worden dat het kleine en keiharde speelveld ook niet in het voordeel van S.V. Nieuwleusen werkte. Ook ging scheidsrechter C.E. Annen mee in de malaise toen hij in de 20ste minuut wel erg makkelijk een strafschop gaf voor de thuisploeg. Emiel Njagul wist hier wel raad mee: 1-0. De 2-0 van Dayman Doldersum en de 3-0 van Jay Doldersum volgden daarna wel erg snel na slecht verdedigen.

Na rust

Na de rust speelde S.V. Nieuwleusen iets beter en Leon de Raad verving Stan Scholten verdienstelijk. Toch tekende Elim de 4-0 aan, ook nu weer door goed doorzetten van de thuisclub. Herman Klomp ronde een snelle aanval knap af. Na een handsbal op de doellijn, normaal goed voor rood, gaf scheidsrechter tot grote verrassing van zowel de thuis – als uitsupporters slechts geel. Reinier Meijerink pikte hierdoor zijn doelpunt weer mee: 4-1. Dit was ook de eindstand.

Hiermee is ook alles gezegd over het spel van S.V. Nieuwleusen. Het is te hopen dat trainer David Leeuw en zijn kaderleden deze week weer zelfvertrouwen in hun ploeg krijgen, want voetballen kan de jonge talentvolle groep. Elim was vooraf bang voor S.V. Nieuwleusen, alleen bezaten zij al de juiste mentaliteit die nodig is om mee te doen om de prijzen.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 20 april a.s. speelt S.V. Nieuwleusen een uitwedstrijd tegen Hardenberg ‘ 85. De wedstrijd begint om 15.15 uur. Met nog vier wedstrijden te spelen, de tien minuten tegen Fit Boys niet meegeteld, is er nog van alles mogelijk in de 3e klasse D Noord.