Foto: Nicky Snijder met Identity.

Ruiter Nicky Snijder Nederlands kampioen

NIEUWLEUSEN - Nicky Snijder van Hippisch Nieuwleusen is vrijdag Nederlands kampioen geworden in de klasse Z1 dressuur met zijn paard Identity Sth. Nicky heeft sowieso een succesvol seizoen achter de rug.

Om deel te kunnen nemen aan de Hippiade, moest hij zich eerst selecteren via de kringkampioenschappen en de Overijsselse kampioenschappen (Gallopade). De ruiter nam met meerdere paarden deel: ook in de klasse M1 ging het heel goed met Jackson Sth en Jongleur Sth. Jackson Sth werd tweede in zijn klasse op de Gallopade en met  Indentity Sth werd Nicky in Heeten Overijssels kampioen. Met deze twee paarden had hij hiermee een startbewijs verdiend voor de Hippiade.

Hippiade in Ermelo

Afgelopen weekend werd dit kampioenschap verreden op het KHNS-centrum in Ermelo. Er moest eerst een proef gereden worden en de beste vijftien combinaties mochten ‘s middags overrijden. Nicky kwam ‘s morgens al het beste uit de bus met 71,863 procent, maar ‘s middags begon hij weer met een schone lei. Identity liep nu opnieuw een fijne proef, deze werd met 71,275 procent beloond en een eerste plaats en dus kampioen. Ook met Jackson reed Nicky ‘s morgens een hele goede proef, maar bij het overrijden had Jackson te veel spanning om hoog te kunnen eindigen.

Nicky werkt bij Stal Stouwehof in Hasselt, hier fokken ze dressuurpaarden, vandaar dat deze paarden Sth (Stouwehof) achter hun naam hebben, op 4-jarige leeftijd worden de paarden aangereden en Nicky leidt ze verder op en brengt ze uit op wedstrijden.

Nog meer hippiade-gangers

Ook Margaret Schep, Remy Schoemaker en Janine van den Berg van Hippisch Nieuwleusen mochten starten op de Hippiade. Margaret behaalde een 15e prijs in de Z1 dressuur, Remy (L2 dressuur) en Janine (Z springen) vielen dit keer buiten de prijzen.

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency