Ruime winst voor d’Ommerdieck Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck uit Nieuwleusen ontving zaterdag Amicitia 4 uit Vriezenveen in sporthal De Spil. Nieuwleusen won met 17-4. d’Ommerdieck stond op de vierde plaats in de poule en Amicitia op de tweede.

d’Ommerdieck startte fanatiek in de aanval met Martin Alteveer, Nienke Rijkeboer, Gerja Eykenaar en Jasper Ekkelenkamp. Al na zes minuten was de stand 2-0, ondanks een gemiste strafworp en een gemiste vrije worp. Ook bij de tweede aanval werd binnen twee minuten raak geschoten. 4-0. In dit vak stonden Robert Batterink, Agnes Compagner, Astrid Aalbers en Jasper Batterink.

Er werd weer van vak gewisseld. Gerja Eykenaar, die vrij kon schieten maakte haar derde doelpunt, 5-0 en Martin Alteveer verzilverde een strafworp, 6-0. Daarna was het tweede aanvalsvak weer aan de beurt. Agnes Compagner schoot tweemaal achter elkaar raak, 8-0. Na 9-0  maakte Amicitia het eerste doelpunt, 9-1. De rust ging in met 10-1.

Tweede helft
Na rust wisselde Stefan van Veldhuizen met Martin Alteveer. Robert Batterink scoorde, 11-1. Daarna vond Amicitia de korf: 11-4. d’Ommerdieck zette weer goede aanvallen op en rondde die af met doelpunten, zodat de eindstand 17-4 werd. Door deze overwinning staat d’Ommerdieck nu bovenaan.