Foto: Dick van Gelder, Rietje Lassche en Dick Homans van ChristenUnie Dalfsen. Foto: ChristenUnie.

Rietje Lassche nieuwe lijsttrekker van ChristenUnie Dalfsen

DALFSEN - Rietje Lassche uit Nieuwleusen is lijsttrekker voor de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Lassche is sinds 2010 raadslid voor de ChristenUnie. Het bestuur is blij met deze ervaren kandidaat en hoopt in maart een goede uitslag te behalen. Dick van Gelder is de nummer twee van de lijst. Ook hij neemt een schat aan ervaring mee doordat hij al tien jaar deel uitmaakt van de steunfractie en sinds een jaar raadslid is. Nummer drie op de lijst is Dick Homans, een nieuw gezicht binnen de ChristenUnie. De lijst bestaat verder uit een mix van nieuwe mensen en bekende namen. Zittend raadslid en fractievoorzitter Luco Nijkamp is als lijstduwer op de lijst terug te vinden, maar heeft aangegeven na zestien jaar afscheid te willen nemen van het raadswerk.

Verkiezingsprogramma

In het komende verkiezingsprogramma nemen zorg en aandacht voor de kwetsbaren in onze samenleving, een duurzame en veilige samenleving en het continue werken aan een betrouwbaar bestuur een belangrijke plaats in. “De omvorming naar een meer duurzame samenleving zal de komende jaren stevige keuzes vragen. Als ChristenUnie willen we staan voor een zorgzame en duurzame samenleving waar inwoners vertrouwen krijgen en waar mensen naar elkaar willen omzien. Tegelijkertijd zijn er ook zorgen als het gaat om armoede, eenzaamheid, betaalbaarheid van de (jeugd)zorg en het afnemende vertrouwen in de overheid.” aldus de nieuwe lijsttrekker. Zij wil zich enthousiast in zetten voor deze thema’s, zoals ze dat de afgelopen jaren ook heeft gedaan. Rietje: “Boven alles is Dalfsen een mooie gemeente waar het goed wonen en werken is en waar veel goed gaat. Hiervoor wil ik mij graag de komende jaren blijven inzetten.”

Foto: Rietje Lassche.

Nummer twee

Dick van Gelder is dit voorjaar definitief als raadslid benoemd en heeft de afgelopen maanden dus al volop kunnen ruiken aan dit werk. “Ik doe mee in de raad, omdat ik het werk boeiend, maar vooral heel belangrijk vind. Als raadslid denk je mee over zo’n beetje alle thema’s waar je als burger in Dalfsen ook mee te maken krijgt. Daar wil ik graag tijd en energie insteken. Ik doe dat door met betrokkenen te praten en het beste te zoeken voor alle inwoners“, aldus Dick.

Nummer drie

Nummer drie op de lijst is Dick Homans, een nieuw gezicht. Zijn drijfveer is betrokkenheid bij de gemeente Dalfsen en de behoefte een modern christelijk geluid te laten horen in woord en daad. “Als kandidaat-raadslid wil ik mij daarvoor inzetten, met een open mind, realistisch en gedreven door de kernwaarden van de ChristenUnie,” geeft Dick aan. De top vijf van de kandidatenlijst wordt compleet gemaakt met Martijn Kloppenburg en Bernard Jonker.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency