Foto: archief Marcel van Saltbommel.

Reanimatielessen Nieuwleusen worden voortgezet

NIEUWLEUSEN - Even leek het erop dat de reanimatielessen in Nieuwleusen moesten worden stopgezet. Maar meerdere organisaties hebben gereageerd op de oproep in deze krant om een nieuwe partner te vinden voor deze lessen.

Tinie Hekman en Janny Wienen zijn blij dat er overeenstemming is bereikt met KNV EHBO (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Eerste Hulp bij Ongelukken) Nieuwleusen. Zij gaat deze lessen verzorgen vanaf 2020. Omdat de EHBO vereniging het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren, hoefden zij niet lang na te denken om het stokje over te nemen van Hekman en Wienen.

Op dezelfde voet verder

Er waren geen redenen waarom de EHBO-vereniging de lessen niet over zou kunnen nemen. Er is een gezamenlijke brief opgesteld voor de huidige cursisten van de Hartstichting. De eerste deelnemers hebben deze al ontvangen en ook positief gereageerd. Hekman stuurt iedereen deze brief en half december draagt zij de administratie over aan de EHBO-vereniging. De intentie is om op dezelfde voet door te gaan. Dezelfde cursusleiders geven waarschijnlijk ook in de nieuwe situatie de lessen, hiervoor zijn de eerste contacten al gelegd. Het enige wat wel verandert, is de locatie: de lessen worden vanaf 2020 in De Spil gegeven. Hier geeft de EHBO-vereniging ook de herhalingslessen voor het EHBO-diploma en is de opslag van materialen voor de lessen.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hekman – al 20 jaar betrokken - en Wienen – 10 jaar betrokken – organiseerden de cursussen in Nieuwleusen en twee andere vrijwilligers in Dalfsen. De lessen dreigden te stoppen omdat de reanimatierechtsvorm was ondergebracht bij de SMON (Stichting Maatschappelijke Opbouw Nieuwleusen). Door een organisatorische wijziging bij de SMON (nu SAAM Welzijn) voldeed de organisatie niet meer aan de voorwaarden zoals de Hartstichting deze hanteert. Dit betekent dat de samenwerking per 1 januari 2020 wordt ontbonden.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency