Foto: Archieffoto van de flats aan het Grasklokje in Dalfsen.

Raad Dalfsen voert druk op bij woonstichting VechtHorst

DALFSEN - Met een door alle raadsleden aangenomen motie roept de gemeenteraad van Dalfsen woonstichting VechtHorst op het totale woningbestand te controleren op de aanwezigheid van formaldehyde. Dit is een gas met een zeer sterke, onaangename geur die kan zorgen voor irritatie aan ogen en luchtwegen.

De raad vraagt Vechthorst de gezondheidsrisico’s in beeld te brengen en zonodig beheersmaatregelen te nemen. Ook het informeren van de bewoners is volgens de raad vatbaar voor verbetering.

Onzekerheid

Namens alle raadsfracties diende CDA-fractievoorzitter Bert Ruitenberg maandagavond de motie in. Daarbij verwees hij naar de gang van zaken bij de zestien flats aan de Kievitsbloem en het Grasklokje in Dalfsen. ‘De bewoners moesten op advies van de GGD tijdelijk verhuizen vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s door de te hoge concentratie formaldehyde in het isolatiemateriaal. Deze bewoners zitten al langere tijd in onzekerheid en er is nog geen oplossing in zicht’. Volgens Ruitenberg zijn de huurders onvoldoende meegenomen in het proces en de gezondheidsrisico’s zijn onvoldoende in beeld. ´Bewoners hebben recht op een volledige informatievoorziening en moeten met regelmaat worden geïnformeerd´, zo staat in de motie. De raad verwacht uiterlijk 6 februari meer informatie te krijgen over de aanpak.

Afspraken

Het is nu aan verantwoordelijk wethouder André Schuurman (GB) de oproep van de raad over te brengen aan VechtHorst en afspraken te maken met de woonstichting. Dat gaat hij op korte termijn doen maar daarbij wees Schuurman er ook op dat nog niet met zekerheid is vast te stellen dat het isolatiemateriaal de oorzaak is van de problemen.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency