PvdA vraagt waarom Dalfsen niet handhaaft bij ‘omgekeerde vlaggen’

DALFSEN - Als het aan de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Dalfsen ligt verdwijnen de ‘omgekeerde vlaggen’ zo snel mogelijk uit het Dalfser straatbeeld. Voor de PvdA-fractie is de maat vol.

De vlaggen zijn omgekeerd opgehangen als protest tegen het landelijke stikstofbeleid. Fractievoorzitter Leander Broere heeft vragen gesteld aan het Dalfser college van burgemeester en wethouders over het gedogen van de omgekeerde vlaggen aan gemeentelijke eigendommen, zoals lantaarnpalen.

Ondenkbaar

Broere constateert dat de gemeente bijna twee maanden nu al structureel niet handhaaft op deze overtreding van de gemeentelijke algemene plaatselijke verordening (APV). Daarbij wijst hij erop dat niet handhaven tot voor kort ondenkbaar was. De fractievoorzitter vraagt zich dan ook af of één groep inwoners meer rechten heeft dan de ander nu de APV feitelijk buiten spel is gezet en ongeldig is geworden voor alle inwoners. ‘Gelijke monniken, gelijke kappen’, zo stelt Broere.

Persoonlijke voorkeuren

De vragen gaan ondermeer over het structureel overtreden van de APV, het buiten werking stellen van de APV, de groepen inwoners die zich via de uitingen geïntimideerd voelen, de persoonlijke voorkeuren binnen het college, de ongelijke behandeling van groepen inwoners, de toekomst en de juridische houdbaarheid van de APV.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency