Foto: straatheater bij Kerst rondum de Kaerke, archieffoto.

Politiekapel komt weer naar Kerst rondum de Kaerke in Oudleusen

OUDLEUSEN - De derde editie van het evenement Kerst rondum de Kaerke wordt gehouden op zaterdag 14 december. De kerk en het dorpsplein in Oudleusen worden weer omgetoverd tot een sfeervol geheel.

Stichting Vrienden van Oudleusen tekent opnieuw voor de organisatie. Dit jaar komt de opbrengst van Kerst rondum de Kaerke ten goede aan de realisatie van een duurzaam gebouwtje met toilet, douche en opslag voor materialen op het evenemententerrein in Oudleusen.

Muzikaal programma

Burgemeester Erica van Lente opent het evenement om 16.00 uur en daarna gaat het muzikale programma van start. Christelijk Gemengd Koor De Lofstem verzorgt het eerste optreden. Om 17.00 uur neemt Politiekapel Noord-Oost Gelderland onder leiding van Oudleuser dirigent Jan Schoonhoven het stokje over. Een uurtje later laat gospelkoor D-vote uit Zwolle onder leiding van Richard Schoonhoven prachtige gospelmuziek horen. Het programma in de kerk wordt om 18.50 uur afgesloten met de vier zangeressen van Rise Up onder leiding van Theo Voorburg. Ds. Hans Schipper presenteert het geheel op zijn vertrouwde wijze.

Straattheater

Verder is er ‘Rondum de Kaerke’ straattheater met figuranten in Dickensstijl, een vrijmarkt en een kinderplein met knutselactiviteiten. Bovendien kunnen de kinderen meedoen aan een echte Santa Run. Wie is de snelste, maar ook de mooist verklede kerstman? Krachtpatsers kunnen meedoen aan het kerstboom gooien. Bovendien doen de verlichte trucks van Chauffeursvereniging De Lichtmis Oudleusen aan.

Afterparty

Nieuw is dat de kerstafterparty van 19.30 tot 00.30 uur ) plaatsvindt in een geheel verwarmde en dichte feesttent. Shantykoor Almere en het Groot Blokzijls Piratenkoor verhogen de sfeer en DJ Marcel Mans maakt er met artiesten Jolanda Ten Hove en het IJsselduo er een feestelijke avond van.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency