Foto: moment uit de voorstelling.

Plankenkoorts Nieuwleusen zorgt voor avondje lachen

NIEUWLEUSEN - De première van de voorstelling ‘Bed, bad en brood’ van toneelvereniging Plankenkoorts zorgde vrijdagavond voor vele lachsalvo’s.

Toneelvereniging Plankenkoorts stond na tweeënhalf jaar eindelijk weer op het podium van de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen, waar het publiek, maar de spelers zelf ook zichtbaar plezier aan beleefden.

Bed, bad en brood

De klucht ‘Bed, bad en brood’ speelt zich af in de daklozenopvang van beheerder Jannelies en haar hulpje Cora. De dagen verlopen rustig, want ze hebben maar één gast. Maar dan komt Jannelies’ zus Margot in beeld, die het werk van haar zus maar niks vindt. En gemeenteambtenaar Van Dijk heeft ook andere plannen met de opvang. Dan komt de broer van Cora die  onderdak nodig heeft omdat hij opeens dakloos is geworden en op de vlucht is voor zijn eveneens dakloze vriendin. Dat zorgt voor doldwaze verkleedpartijen en hilarische situaties.

Schrijver aanwezig

Bijzonder was dat de schrijver van de klucht, Anne Terwisscha, uit Nieuwegein was gekomen om de voorstelling te zien. En natuurlijk had hij in de pauze een ‘meet & greet’ met de spelers. Belangstellenden die de klucht ook willen zien, moeten nog even geduld hebben. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari volgen twee optredens in De Wiekelaar in Oudleusen, waarna Plankenkoorts traditioneel afsluit in ’t Witte Peerd in Nieuwleusen op 11, 17 en 18 februari. De laatste voorstelling is inmiddels uitverkocht.
Kaarten zijn via de site  www.plankenkoortsnieuwleusen te reserveren of te bestellen via Beltman’s Woodworks.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency