PB Dalfsen ontvangt veel reacties over ervaringen met Rondweg

DALFSEN - Begin dit jaar riep Plaatselijk Belang dorp Dalfsen op om ervaringen te delen met betrekking tot overlast van de Rondweg in Dalfsen.

Hierop is veelvuldig gereageerd. De Rondweg is een drukke weg en velen ervaren hierdoor overlast. De grootste overlast wordt veroorzaakt door geluid. Ongeveer 60% geeft aan dat geluid de meeste overlast veroorzaakt. Hierbij wordt aangegeven dat dit 's morgens en 's avonds, gedurende de spits, het ergst is. Hierbij is het vrachtverkeer, samen met tractoren, de grootste bron. Ook op mooie zomerse (met name zondagen) zijn motoren een grote bron van ergernis. 

Ongeveer hetzelfde percentage geeft aan problemen te hebben bij het oversteken. Bij de brug is het altijd druk. Het verkeer komt van alle kanten, velen raken hierdoor het overzicht kwijt. Fietsers vinden het ook lastig, met name schooljeugd. Anderen wonen in het dorp, maar zijn onderweg naar de sport. Hier zijn de rotondes de grootste pijnpunten. Verder de oversteek bij de benzinepomp en bij de toegang naar het park Bellingeweer. Oversteken gaat hier niet, omdat er aan de overkant geen doorgang is voor fietsers en voetgangers. Met gevolg dat velen hier dan maar tegen het verkeer in fietsen.

Ruim 30% geeft aan dat de snelheid te hoog is. 50 km/u dicht bij de brug is wel erg snel, zeker op drukke tijden. Echter uit gesprekken met de gemeente Dalfsen komt naar voren dat er weinig ongelukken gebeuren.

Ook bereikt PB dorp Dalfsen de vraag hoe groot het onderzoekgebied is. Hier was onduidelijkheid over. Plaatselijk Belang dorp Dalfsen kijkt naar de gehele weg, inclusief de brug, tot aan de stoplichten.

Niet alle respondenten wonen al vele jaren in Dalfsen, er zijn ook nieuwkomers bij. Zij geven aan het wel een beetje druk te vinden, maar ervaren geen overlast. Voor hen biedt het ook voordelen en is het een bewuste keus om er te gaan wonen.

Met de nieuwe Centrum Visie op de gemeentelijke agenda wil PB dorp Dalfsen ook graag aandacht voor de Rondweg. De Rondweg is een van de belangrijkste wegen aan de rand van het dorp. Deze weg gaat er nu midden door heen en wordt door de Dalfsenaar gebruikt als ontsluitingsroute naar verschillende plaatsen. Ook wordt deze weg veelvuldig gebruikt door mensen die niet in Dalfsen moeten zijn, maar op doorreis zijn. Meer meldingen zijn nog steeds welkom: [email protected].

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency