Foto: De Cazemierschool won de vierde prijs bij de grote wagens.

Oranjefeest in Oudleusen beleeft top-editie

OUDLEUSEN - “We zijn trots op onze grote optocht,” zegt Johannes Rietman van Oranjevereniging Oudleusen. “Maar liefst tien mooie wagens, en dat voor zo’n kleine plaats die kans ziet om de optocht een uur lang door het dorp te laten rijden.”

Mede-bestuurslid Johnny Kelder vult aan: “We hebben een fantastisch Oranjefeest gehad, het weer was heel goed en alle onderdelen werden goed bezocht.”

Nieuwe onderdelen

Dit jaar had de Oranjevereniging wat nieuwe onderdelen toegevoegd aan het programma. “We hadden ons een paar doelen gesteld,” zegt Rietman. “We wilden de jeugd meer betrekken bij het feest, meer bezoekers trekken op de zaterdagavond en sponsors zoeken, zodat we een iets uitgebreider programma aan konden bieden.” De bestuursleden constateren dat al deze doelen zijn behaald. Op de ledenvergadering hadden zich jongeren gemeld die wilden helpen met de programmering. Nu stond op zaterdagavond een Hazes-imitator geprogrammeerd, Poar Neem’n trad op en Harten Tien zorgde voor de afsluiter. Met ruim 400 mensen werd deze avond een stuk beter bezocht dan de laatste paar jaar.

Uitgebreid programma

Woensdag begon het Oranjefeest met een lampionoptocht, donderdag was de ouderenmiddag met optredens van Aalt en Anja Westerman en bingo en een broodmaaltijd. ’s Avonds was de uitslag van de versierde stratenwedstrijd: Honingland werd 1e, Schoolstraat 2e en Muldersstraat 3e en een gezellige karaoke-avond. Vrijdagmiddag verzorgde oud-Oudleusenaar Bertus met Dineke karaoke voor de kinderen en ’s avonds de Grote Optocht en aansluitend feestavond.

Spetterend Oranjespektakel

Zaterdag was het Oranjespektakel bij de tent op het evenemententerrein, met allerlei spelvormen, vooral veel met water met het warme weer. Zondag werd afgesloten met de oecumenische kerkdienst en ’s middags het beachvolleybaltoernooi.

“Als Oranjevereniging hoeven we niet aan het feest te verdienen,” zegt Kelder, “maar we moeten wel wat geld overhouden om volgend jaar weer een mooi programma te kunnen bieden.” Omdat de vereniging veel sponsorgeld heeft binnen gehaald, durfden ze wat meer onderdelen toe te voegen aan het programma en dat heeft goed uitgepakt. “We hebben vooral zaterdag veel publiek gehad en ook van alle leeftijden. Het liep allemaal mooi door elkaar, heel gezellig.”

De winnaars

De winnaar van de optocht bij de grote wagens was W.I.B.A.M. met 318 punten, met het onderwerp Plastic soep. Tweede werd Stoornis met 308 punten – Vechtzomp van Oudleusen en derde Honingland 303 punten – Flodder. Bij de kleine wagens was het E- team Cazemierschool eerste met 208 punten – Iris, Rosanne & Tess, tweede Tirol 198 punten – Rozemarijn & Antwan en derde Skelter + kar 196 punten – Yannick, Thijmen & Bas. Publieksprijs kleine wagens: Maisdoolhof, Publieksprijs grote wagens: Honingland en Publieksprijs straat: Honingland.

Bekijk hier de foto's.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency