Op vrijdag en zondag rukt de brandweer uit

NIEUWLEUSEN - De brandweerpost Nieuwleusen is vrijdagavond en zondagavond opgeroepen voor een brand.

Vrijdagavond was er brand uitgebroken in een droogsilo waar graan werd gedroogd. Dit gebeurde bij een bedrijf aan het Westeinde. De brandweerkorpsen van Nieuwleusen, Dalfsen, Hasselt en Zwolle werden hiervoor opgeroepen. Nadat de silo leeg werd gehaald kon de brandweer beginnen om de vuurhaard te bedwingen. Na enkele uren konden de brandweerlieden inrukken.

Zondagavond werd er uitgerukt voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Kievitlaan in Nieuwleusen. Een inwoner van Nieuwleusen liet zijn hond uit en ontdekte een flinke rookwolk en vonkenregen. Hij belde 112 en zag dat de bewoners de brand in de openhaard probeerden te bedwingen. Om het schoorsteenkanaal te kunnen vegen zijn twee brandweermensen aangelijnd het dak opgegaan. Na het vegen van de schoorsteen en meten op CO kon de brandweer inrukken. 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency