Foto: Het was een gezellige drukte op de receptie van Oosterveen’s Oliehandel. Foto: Marcel van Saltbommel.

Oosterveen’s Oliehandel in Nieuwleusen viert eeuwfeest

NIEUWLEUSEN - Vrijdag vierde Oosterveen’s Oliehandel dat het bedrijf maar liefst 100 jaar bestaat. Velen kwamen de familie Oosterveen feliciteren met het jubileum, tijdens de receptie bij 't Witte Peerd.

De eerste generatie, Albert Oosterveen, begon in 1919 in Dedemsvaart een handeltje in petroleum. Met de aloude hondenkar ging hij er mee langs de deuren. Niet voor lang overigens, want al snel besloot hij een pand te betrekken in de toenmalige gemeente Den Hulst.

Tweede generatie

De tweede generatie was zoon Berend: die nam al op zijn zeventiende de handel over, met paard en wagen als vervoermiddel en met de transportfiets van zijn broer Harm. De eerste auto nam Berend in 1952 in gebruik: een oude T-Ford. De eerste echte tankwagen volgde in 1960. De tweede diende zich aan in 1964, het jaar waarin ook de huidige eigenaar Klaas Oosterveen zijn entree maakte in het bedrijf.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Derde generatie

Klaas nam de taken van zijn vader over. Het bedrijf bleef zich voorspoedig ontwikkelen: er kwamen verscheidene nevenvestigingen en in november 1997 opende Oosterveen een nieuw bedrijfspand met autoshop en kantoor aan de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen. Het kwam in de plaats van het oude pand op de hoek van de Backxlaan en De Smeule, dat te klein was geworden voor de expansie van de oliehandel. Die had zich inmiddels ontwikkeld tot een veelzijdig bedrijf, met dit pand in combinatie met een tankstation. Voor smeerolie, brandstoffen en flessengas, werd een investering in de toekomst gepleegd.

Uitvalsbasis bedrijf

Het huidige tankstation aan de Burg. Backxlaan 204, met opslag voor smeerolie, brandstoffen, (heftruck) flessengas, adblue en blauwe diesel, vormt de uitvalsbasis voor de tankwagens van Oosterveen’s Oliehandel, die dagelijks op de weg te vinden zijn. Zij leveren al deze producten aan diverse tankstations, transportbedrijven, agrarische sector, industrieën en de toeristische sector.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency