Foto: uit het archief.

Oogstdag Oudleusen bij De Spokke-Riete

OUDLEUSEN - De Oogstdag wordt weer gehouden op zaterdag 7 september op het terrein van camping De Spokke-Riete in Oudleusen. De Oogstdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Er zijn oldtimer trekkers, stationaire motoren en andere antieke landbouwvoertuigen te zien en diverse solexen. Verder zijn er oude ambachten te zien, zoals het maaien en dorsen van granen en ploegen. Op drie verschillende manieren wordt er gedorst: met de dorsvlegels, met een kleine dorsmachine, de voorloper van de grote dorsmachine, en de grote dorsmachine.

Streekproductenmarkt

Er is een markt met streekproducten, kunst, gereedschappen, handwerkproducten en nog veel meer. Op het terras kan men een hapje en een drankje gebruiken en luisteren naar de muziek van troubadour Aalt Westerman. Voor de kinderen is er van alles te doen, zoals een ritje met de huifkar of het treintje, spelen op het springkussen of lekker knutselen bij Bonte Nili. De toegang en parkeren zijn gratis.

Meedoen aan Oogstdag

Wie zijn trekker wil showen of op de markt staan met streekproducten, handwerkproducten, rommelmarktspullen of andere verkoopwaren, kan zich opgeven via www.oogstdagoudleusen.nl of via [email protected]

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency