Ongeval N377 Hasselterweg Rouveen

NIEUWLEUSEN - Dinsdagavond rond 18.00 uur gingen de alarmbellen voor een bijna frontale aanrijding op de N377 tussen De Lichtmis en Hasselt. Op nagenoeg dezelfde locatie als donderdag 21 september toen er een 19 jarige jongeman uit Hasselt overleed.

De bestuurder van de blauwe auto is vermoedelijk op de verkeerde weghelft terecht gekomen en heeft daarbij de andere auto geschampt. Beide voertuigen liepen zware schade op maar beschikten allebei over airbags wat het letsel verminderd heeft. In allebei de auto's zat één persoon en deze zijn door ambulancepersoneel nagekeken maar een opname in het ziekenhuis was niet nodig. Naast twee ambulances en politievoertuigen moesten de berger, Provincie Overijssel (als wegbeheerder) en een asfaltcleaner  uitrukken. Bij vochtig weer is het eerste bochtje vanaf de Lichtmis vaak glad en als deze met redelijke snelheid genomen wordt bestaat de kans dat een auto van de koers afwijkt. Het zou goed zijn als de Provincie Overijssel borden plaatst dat bij glad wegdek de bocht met lagere snelheid genomen moet worden of daar gehoor aan gegeven gaat worden is de vraag. Deze beide bestuurders mogen in elk geval van geluk spreken dat ze zonder ernstig letsel konden uitstappen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency