Foto: Marcel van Saltbommel.

Onderscheiding voor Maurice van Zoelen

NIEUWLEUSEN - De jaarlijkse korpsavond van brandweer Nieuwleusen werd zaterdag gehouden in Proeflokaal Zuid. Men stond stil bij een aantal bijzondere gebeurtenissen in het afgelopen jaar.

Ploegleider Maurice van Zoelen refereerde eraan dat in 2019 een aantal ernstige incidenten zijn geweest. Brandweerpost Nieuwleusen werd ingezet bij twee dodelijke verkeersongevallen op de Den-Hulst en in de Vinkenbuurt. Verder heeft de brand aan het Zwartewaterland een onuitwisbare indruk achtergelaten bij de brandweerlieden.

Diploma's

Burgemeester Erica van Lente roemde de inzet van de brandweerlieden en reikte na haar toespraak de nodige diploma’s uit. Het diploma manschap ging naar Bas Ouwehand en Tjeerd Doldersum. Papieren voor bevelvoerder voor Marcel Dijk en Bert Boon. Pompbediener/chauffeur voor Maurice van Zoelen en Germo Runhart.

Afscheid

Het korps nam afscheid van Alexander Pot en Harry Beltman, ze werden bedankt voor hun inzet bij de brandweer. De burgemeester reikte verder een onderscheiding uit aan Maurice van Zoelen die 12 ½ jaar deel uitmaakt van de brandweer.

Wervingsactie

Op dit moment loopt er een regionale wervingscampagne #watdoejijover4minuten. Ook bij de brandweer Nieuwleusen is er behoefte aan een aantal nieuwe mensen. Mensen die overdag in het dorp aanwezig zijn hebben uiteraard de voorkeur bij de sollicitatie. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar: [email protected]

 

 

 

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency