Foto: leerlingen van De Tweemaster en het Agnieten College aan het werk in de tuinen.

Nu ook ‘groene brigade’ bij Talentenhus Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Het Talentenhus in Nieuwleusen is onlangs gestart met een ‘groene brigade’.

Leerlingen van groep 7 van obs De Tweemaster en leerlingen van het Agnieten College Nieuwleusen werken samen in de (pluk)tuinen rond kulturhus De Spil, Kulturhus, samen met de mensen van Interakt Contour. Op deze manier kan er snel veel werk worden verzet bij het winterklaar maken van de tuin.  
De leerlingen van de basisschool en van de middelbare school staan ook al samen in de keuken van De Spil en het Agnieten College, om lekkere gerechten te maken. De ingrediënten komen uit de pluktuin. Een lokale, zelfverzorgende gemeenschap in het klein.

Talentenhus

Het Talentenhus in De Spil in Nieuwsleusen is de plek waar je kennismaakt met verschillende talenten, je eigen talent(en) kunt ontdekken en ontwikkelen. Leeftijd maakt niet uit, iedereen heeft talenten. Talenten om te laten zien, te delen en om in te zetten.
Het Talentenhus is onderdeel van kulturhus De Spil en geopend in 2020. Samenwerkende organisaties zijn: De Spil, het Agnieten College, InteraktKontour, de bibliotheek, Saam Welzijn, MEC Muziekschool en de Lokale Omroep RTV Vechtdal.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency