Foto: Foto´s Marcel van Saltbommel.

NK Eierengooien grandioos succes

NIEUWLEUSEN – Het NK (Nieuwleusener Kampioenschap) eierengooien is op Paaszondag opnieuw een grandioos succes geworden. Het populaire evenement op het plein bij Partycentrum ’t Witte Peerd trok dit jaar met 199 koppels een record aantal deelnemers. De publieke belangstelling was met duizenden bezoekers enorm.

De tweelingbroers Alwin en Sander Krul, die voor het eerst meededen, gooiden bij de heren met 45.60 meter het verst. Hiermee versloegen ze de gedoodverfde favorieten Marco Hilberink en Jack Mijnheer, die als tweede eindigden met een afstand van 45.00 meter. De derde plaats was voor Ruben Brasjen en Hidde Hoekstra met een afstand van 39.40 meter. Het uit 2008 daterende record van 55 meter, dat in handen is van Gerald en Harold de Boer, staat daarmee nog steeds in de boeken.

Bij de dames eindigde het koppel Anna Snijder en Anne-Karlijn Schuurman als eerste met een afstand van 27.70 meter. Michelle van Leussen en Dorien Wobben behaalden de tweede plaats met 26.10 meter en Sarine Massier en Mireille Huzen eindigden als derde met 23.30 meter.

Het duo Emmaliese de Boer en Femke Durieux legde bij de jeugd beslag op de eerste plaats met 18 meter. Guido van de Bergh en Siem Stegerman werden tweede met 17.80 meter en de derde plaats was voor Niels Bouwman en Stijn Schuurman met 17.70 meter.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency