Foto: Vrouwe Justitia

Nieuwleusenaar verdacht van moord op baby

NIEUWLEUSEN - Een 39-jarige vader wordt er van verdacht zijn vier maanden oude baby te hebben omgebracht.

De baby overleed in maart van dit jaar, nadat de vader volgens justitie enorm geweld op de baby had uitgeoefend. De zaak bleef  buiten de publiciteit.

Het is volgens het Openbaar Ministerie (OM) compleet misgegaan in het huis van de ouders aan het Plevierplein. Meerdere malen zou de vader zijn baby hebben mishandeld. Volgens justitie is het kleine kindje door de vader geslagen en geschopt, ook tegen het hoofd. Zelfs zou hij het hoofdje tegen de grond geslagen hebben.

In het voorjaar waren er al geruchten in het dorp maar dit verdween naar de achtergrond omdat er geen nieuwe informatie naar buitenkwam.

De moeder van de baby is ook verdachte in deze zaak maar zit niet vast.

Volgens de advocaat van de ouders zou de moeder met de baby gevallen zijn. De moeder zou bovenop het kind terecht zijn gekomen. Na onderzoek door artsen werden ook andere verwondingen geconstateerd.

Het stel heeft ook nog een ander kind welke tijdelijk ergens anders is ondergebracht.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency