Foto: De vaccinatiebus van de GGD.

Nieuwleusen heeft primeur met GGD vaccinatiebus

VECHTDAL - Nu de massale vaccinatiecampagne is afgerond, waarbij GGD IJsselland ruim 650.000 vaccinaties zette, start deze week een nieuwe fase in het vaccinatieproces. “We willen drempels wegnemen bij de mensen die nog niet de kans hebben gezien om zich te laten vaccineren”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccineren GGD IJsselland.

“Zo kan men zich nu overal zonder afspraak laten vaccineren, krijgen mensen met prikangst extra begeleiding en starten we deze week met de vaccinatiebus. Laagdrempelig, persoonlijk en dichtbij is ons streven. Acties die passen bij onze regio, onze wijken en onze inwoners. En dat gaan we de komende maanden steeds verder uitwerken.”

De vaccinatiebus wordt aanstaande vrijdag en zaterdag voor het eerst ingezet. Nieuwleusen heeft de primeur. De bus staat daar op vrijdag 10 en zaterdag 11 september van 09.00 – 15.30 uur aan de Burgemeester Backxlaan, op het parkeerterrein bij zwembad De Meule. Een afspraak maken voor een prik is niet nodig. Ook voor informatie over de corona-vaccins kun je terecht bij de bus.  

In de vaccinatiebus kan iedereen vanaf 12 jaar terecht voor een eerste of tweede prik. Wie voor de tweede prik komt, moet er rekening mee houden dat er tussen de eerste en tweede prik minimaal drie weken tijd zit. Er kan gekozen worden tussen het mRNA-vaccin en het Janssen-vaccin. Wanneer de eerste prik in de bus gehaald wordt, kan de tweede vaccinatie een volgende keer in de bus, of op één van de vaste locaties van GGD IJsselland, gehaald worden.

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht, dit geldt ook voor kinderen. En een mondkapje is verplicht.  

Na Nieuwleusen volgen meerdere plekken in regio IJsselland waar de bus een aantal dagen gaat staan. Van Buuren: “Vooraf wordt onder andere via onze website www.ggdijsselland.nl en verschillende socialmedia kanalen aangekondigd waar de bus staat en op welk moment. We hopen door dichtbij te zijn mensen alsnog de kans te geven om zich te laten vaccineren. Iedereen heeft recht op een vaccinatie. Zo zorgen we er samen voor dat er minder mensen besmet raken en ziek worden van het coronavirus.”

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency