Foto: Nieuwjaarsduik ALS Team Dalfsen 2023, uit het archief.

Nieuwjaarsduik ALS-Team Dalfsen levert 9.500 euro op

DALFSEN - ALS-Team Dalfsen organiseerde dit jaar weer de traditionele Nieuwjaarsduik in de Vecht, na twee jaar van ‘thuisduiken’.

Maar liefst 164 deelnemers waagden zich vanaf het strandje in de Bellingeweer in het water van de Vecht. Samen brachten ze een recordbedrag bij elkaar: meer dan 9.500 euro. Speaker Henk Borgmeijer moedigde het publiek enthousiast aan om geld te doneren onder het motto ‘wie niet duikt, dokt’.

Geen medicijn

Omdat er nog geen medicijn gevonden is tegen ALS (amyotrofische laterale sclerose, een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen), moet er nog steeds onderzoek worden gedaan naar de ziekte. Team Dalfsen draagt daaraan bij door de organisatie van de Nieuwjaarsduik, maar ook de Landgoederenloop en de doorlopende actie: inleveren van inkt cartridges en mobiele telefoons. Wie een oude mobiel of lege cartridge inlevert, dient drie doelen. Het milieu wordt gespaard door hergebruik van de cartridges en de edelmetalen uit de mobiele telefoons, de afvalberg wordt verminderd en de stichting ALS krijgt geld uitgekeerd. Inleveren kan bij Koestraat 4 Dalfsen, in de tuin staat een box om het achter te laten.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency