Foto: Rob Smink (links) en Jesse Aalbers. Foto: Marcel van Saltbommel.

Nieuwe managers bij kulturhus De Spil in Nieuwleusen

Jesse Aalbers (20) uit Punthorst wordt de nieuwe algemene manager bij kulturhus De Spil in Nieuwleusen en Rob Smink de nieuwe manager voor de horeca.

Aalbers gaat deze functie vervullen met ingang van 1 juni. De vacature is ontstaan door het vertrek van manager Stefan Keijzer, die afgelopen zomer na vijf jaar een nieuwe uitdaging aanging met een eigen evenementenbureau.

Organisatie en evenementen

Het bestuur van De Spil is blij dat Aalbers uit Punthorst aan de slag gaat in De Spil. “Jesse is dan kersvers afgestudeerd in sportkunde aan de CALO in Zwolle. Een vierjarige HBO-opleiding, die hij heeft toegespitst op de organisatie- en evenementenkant. Dat kan hij meteen in praktijk brengen, want hij gaat daarna direct bij ons aan het werk”, zegt voorzitter Hans Groenhuis van De Spil. “Jesse is jong en we kunnen van hem leren en op zijn beurt kan hij weer leren van de bestaande medewerkers in De Spil en het bestuur. We zijn complementair aan elkaar”, aldus Groenhuis.

Horecamanager

Naast de komst van Aalbers als algemeen manager, komt er ook een nieuwe horecamanager. Nieuwleusenaar Rob Smink krijgt per 1 mei de eindverantwoordelijkheid voor de horeca in De Spil. “We zijn echt blij dat Rob voor ons kiest. Onze horeca kan en moet beter presteren en onder zijn leiding gaan onze mensen in de horeca een mooie tijd tegemoet. Wij zijn ervan overtuigd dat hij een mooie boost aan ons Grand Café kan geven. Rob zit al vol plannen en ideeën en daar worden we als bestuur erg blij van”, zegt Groenhuis.

Foto's onder: Marcel van Saltbommel. Klik op het pijltje voor de volgende foto.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Nieuwe ideeën

Gemeente Dalfsen had een bureau ingehuurd om alle kulturhusen in de gemeente eens onder de loep te nemen en te bekijken wat de sterke en minder sterke kanten zijn. Zo bleek dat de horeca in De Spil beter kon. Daarom zette het bestuur na het vertrek van Keijzer een vacature uit voor een algemeen manager, met ervaring in de horeca. Smink was één van de sollicitanten, maar hij wilde bij voorkeur alleen de horeca oppakken en geen algemeen manager worden. Daarnaast solliciteerde dus ook Jesse Aalbers, die bijna klaar was met zijn studie. Hij heeft veel nieuwe ideeën, waar het bestuur open voor staat. Het bestuur besloot om zowel met Rob als Jesse verder te gaan en vrijdagmiddag werd het arbeidscontract getekend. De mannen hebben allebei ervaring op verschillende gebieden en zo kunnen ze elkaar versterken. Het bestuur vindt het ook mooi dat beide mannen uit het dorp en omgeving komen. Jesse heeft bij SV Nieuwleusen gevoetbald en is er momenteel coach.

Horeca-ervaring

En Rob heeft al heel veel jaren ervaring in de horeca met zijn eigen kookschool en foodtruck. Na 22 jaar is hij gestopt met de kookschool, wel blijven Rob en zijn vrouw Anita doorgaan met hun foodtruck en koken op locatie. Het buitenterras krijgt nieuw leven ingeblazen en Rob gaat zelf ook de keuken in. Hij begint per 1 mei bij De Spil.
Iedereen heeft een functie in het proces in De Spil: Jan Kats neemt de sporthallen en uitvoering op zich, Rob wordt horeca-manager en Jesse algemeen manager.
De nadruk zal meer op faciliteren komen te liggen. De horeca wordt naar een hoger plan getild met lunches en meer schwung. En De Spil wordt ook een plek waar sporters na hun wedstrijd lekker kunnen genieten.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency