Nieuwe coureur en nieuw elan bij Oosterveen’s racing

NIEUWLEUSEN - Jeroen Hilster is de nieuwe rijder voor Oosterveen’s racing uit Dalfsen. Afgelopen week werd het contract ondertekend. Het is voor het eerst in het bestaan van Oosterveen’s Racing dat er géén Wienen op een motor plaatsneemt.

De 17- jarige Hilster, afkomstig uit het Drentse Lieveren, werd vorig seizoen veertiende in de ONK Supercup 600 met als beste prestatie een vijfde plaats. In 2017 won hij met overmacht de ONK titel in de OW Pro cup 600. De coureur, die studeert op het Johan Cruyff College in Groningen, leeft voor de sport. Zo richtte hij als zestienjarige al de BV JH racing op, waarin hij zijn race-activiteiten heeft onder gebracht. Aangezien hij nog geen achttien was moest de rechter hier zelfs zijn goedkeuring aan geven.

Naast de ondersteuning door Oosterveen’s racing, wordt Jeroen ook begeleid door Tristan Lentink van Lentink sports. Samen trainden ze eind december al enkele dagen op de circuits van Almeria en Andalucia in Spanje.

In maart rijdt hij voor het eerst op de door ten Kate Racing Products getunede Yamaha R6 van Oosterveen’s racing tijdens een trainingsstage op het circuit van Valencia. Tijdens de eerste race op 6 april moet blijken waar hij staat in het sterker geworden deelnemersveld van de OW Supercup 600 races om het Nederlands kampioenschap.

 

Teameigenaar Chris Wienen is blij met het talent en hoopt dat het team hem kan helpen op weg naar een mooie toekomst in de motorsport. “Wij kunnen hem bagage meegeven waar hij in de toekomst mee verder kan”, aldus Wienen. “Wij zijn zelfs nog iets verder gegaan door een samenwerking en contract aan te gaan met het bedrijf van de ouders van Jeroen, Ashford Formula Nederland. Het team zal dit jaar dan ook onder de naam Oosterveen’s Ashford Formula racing op de circuits te vinden zijn”. Oosterveen is als sponsor inmiddels een begrip binnen de OW cup en blijft ook als vanouds betrokken bij het team.

 

Hilster zelf is blij dat alles rond hem nu goed geregeld is. “Vorig seizoen heb ik veel progressie kunnen maken in mijn eerste seizoen op een 600. De eerste race als laatste geëindigd en de laatste race als vijfde. Dit jaar hoop ik sowieso podium te kunnen rijden”, aldus de coureur.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency