Foto: De opvolger van Han Noten als burgemeester van Dalfsen wordt deze maand bekend. Noten zelf neemt afscheid van de bevolking tijdens een receptie op vrijdag 23 november.

Nieuwe burgemeester deze maand bekend

DALFSEN - De gemeenteraad van Dalfsen kiest deze maand een nieuwe burgemeester. In een besloten vergadering kiest zij op 18 oktober een opvolger voor scheidend burgemeester Han Noten.

Dat gebeurt op basis van de voordrachten van de door de raad ingestelde vertrouwenscommissie. Die heeft haar werkzaamheden afgerond, zo liet voorzitter Luco Nijkamp afgelopen week weten. De openbare bekendmaking volgt na deze vergadering.

De nieuwe burgemeester wordt benoemd bij Koninklijk Besluit op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken. In de praktijk volgt de minister vrijwel altijd de aanbeveling van de gemeenteraad.

 

De Overijsselse Commissaris van de Koning maakte eind juli bekend dat er 46 sollicitanten waren voor de burgemeestersvacature in Dalfsen. Hij heeft uit deze 46 kandidaten een selectie gemaakt van kandidaten die naar zijn idee benoembaar zijn. De vertrouwenscommissie heeft een aantal van deze kandidaten op gesprek uitgenodigd. “We hebben op basis van goede gesprekken twee geschikte kandidaten gevonden”, zegt hij.

De gemeenteraad is wettelijk verplicht om twee kandidaten aan te bevelen bij de minister. De raad geeft daar wel een volgorde bij: de nummer één wordt in beginsel burgemeester. De raadsvergadering waarin deze keuze wordt gemaakt is een besloten vergadering waar alleen de raadsleden, de griffier en de adviseurs van de vertrouwenscommissie bij aanwezig zijn. De identiteit van de nummer twee blijft geheim.

De vergadering op 18 oktober begint om 19.30 uur en wordt geleid door het langstzittende raadslid, Jos Ramaker. Daarna wordt in een openbare vergadering de keuze van de raad met de rest van Dalfsen gedeeld. Die bekendmaking is die avond live te zien zijn via het raadsinformatiesysteem op https://ris.dalfsen.nl

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency