Foto: Margriet Zandink en Myrthe Koershuis in de beweegtuin bij De Olmen

Nieuw seizoen Saam Welzijn gaat in alle kernen van start

NIEUWLEUSEN - Bijna alle activiteiten van de brede welzijnsorganisatie Saam Welzijn gaan in de week van maandag 5 september weer van start in Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst, Oudleusen, Ankum en Hessum. In het programma zit volgens de welzijnswerkers Margriet Zandink en Myrthe Koerhuis voor elk wat wils met veel bekende maar ook een aantal nieuwe onderdelen. Bij het organiseren en uitvoeren van al deze activiteiten zijn zo’n vijfhonderd vrijwilligers betrokken.

Een nieuwe activiteit is ‘Dagbesteding zonder indicatie’ op dinsdag en vrijdag in De Olmen Nieuwleusen en op maandag in de Dorpshuiskamer Hoonhorst. Saam Welzijn, Carinova en gemeente werken hierbij samen. Het is bedoeld voor senioren die kampen met beginnende ziekte of dementie en een beperkt netwerk hebben. Bij de dagbesteding staan ontmoeting en invulling centraal. Dit zorgt ook nog eens voor minder druk in de thuissituatie en bij de mantelzorgers. Samen met vrijwilligers is de begeleiding in handen van een professionele kracht.

Nieuwe activiteiten

Margriet Zandink vertelt dat er voor Nieuwleusen een aantal nieuwe activiteiten op de rol staan. Dat is de biljartmiddag op vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur in het Biljartcentrum van biljartclub De Brouwerij. Ook het onder begeleiding gebruik maken van de Beweegtuin achter De Olmen op woensdag van 9.30 tot 10.30 uur of op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur is nieuw.

Canasta

In De Olmen gaat op maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 het spelen van het canasta kaartspel als nieuwe activiteit van start. Vanaf donderdag 13 oktober kunnen deelnemers op vijf middagen ook in De Olmen onder deskundige begeleiding in vertrouwelijkheid met elkaar praten over het ouder worden, mentaal welbevinden en geestelijke gezondheid. De deelnemers kiezen zelf de thema’s. Het wekelijkse eetcafe in De Spil op donderdag vanaf 17.00 uur is nu ook een vast onderdeel in het jaarprogramma.

Meer deelnemers

Myrthe Koerhuis wijst er op dat bij een aantal activiteiten nog plek is voor nieuwe deelnemers: Fit & Vitaal op maandagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur in De Trefkoele+, evenals koersbal en Tai Chi in De Trefkoele+, het zwemmen in de Carrousel in Ommen, bij bridge en gym in Nieuwleusen. Saam Welzijn, zo geeft

Positief ouder worden

Margriet Zandink aan, is ook bezig met het organiseren van een symposium ‘over positief ouder worden’ op donderdag 6 oktober in Kulturhus De Spil. Deze bijeenkomst wordt gecombineerd met een informatiemarkt.

Folders

Informatie over alle activiteiten staat in aparte folders voor de kernen Dalfsen en Nieuwleusen. Deze folders worden niet meer huis aan huis verspreid maar kunnen wel op verzoek worden toegestuurd. De folders liggen ook bij de Infopunten, in de kulturhusen en op locaties in de kernen weer veel mensen komen. Alle informatie staat ook op de site van Saam Welzijn. Kulturhus De Mozaïek geeft een eigen folder uit met ook een overzicht van alle activiteiten van Saam Welzijn in Lemelerveld.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency