Foto: Commissaris van de Koning Andries Heidema en BAM-directeur Erik Staps openden vrijdagmiddag de vernieuwde huisvesting van BAM Infra in Nieuwleusen.

Nieuw pand van BAM Infra laat Nieuwleuser geschiedenis herleven

NIEUWLEUSEN - NIEUWLEUSEN – In het bijzijn van klanten, relaties en andere betrokkenen nam BAM Infra Nederland vrijdagmiddag de sterk uitgebreide huisvesting in Nieuwleusen in gebruik. Het zogeheten BAM-Huis brengt verschillende bedrijfsonderdelen van de aannemer van infrastructurele werken onder één dak bijeen.

Het gebouw langs de N377 werd officieel geopend door Andries Heidema, de Commissaris van de Koning in Overijssel, en Erik Staps, de directeur BAM Infra Nederland. Het bedrijf heeft gepoogd de geschiedenis te laten herleven in Nieuwleusen, want met de invulling van de voormalige voerfabriek keert het oorspronkelijke beeld aan de Den Hulst terug.

Het bestaande kantoor van BAM Infra is uitgebreid met de naastgelegen, voormalige voerfabriek. Het nieuwe BAM-Huis is ontworpen op basis van fotomateriaal uit het verleden, zodat het de geschiedenis van het gebouw weergeeft. Het was het onderkomen van de Coöperatieve Landbouw Vereniging Nieuwleusen en Omstreken. De voormalige voersilo in het midden biedt nu plaats aan projectteams. Uit het oogpunt van duurzaamheid is hierbij zoveel mogelijk gebruikgemaakt van originele elementen. Daarnaast is het pand energieneutraal, onder neer door veel zonnepanelen. 

 

BAM-medewerkers presenteerden tijdens de opening enkele duurzame innovaties, zoals zonnepanelen in het wegdek en waterstofoplossingen op wijkniveau. Daarnaast was er aandacht voor het project Vechtdalverbinding, oftewel de verbetering van de veiligheid en doorstroming op de provinciale wegen, dat de komende jaren wordt uitgevoerd in de regio. “Als provincie hechten we veel waarde aan duurzaamheid, hergebruik en innovatie”, aldus Andries  Heidema. “We vragen marktpartijen om daar eveneens mee aan de slag te gaan en BAM Infra weet daar goed invulling aan te geven. Ik ben er dan ook trots op dat het nieuwe BAM-Huis van BAM Infra, onderdeel van deze grote Europese bouwonderneming, binnen onze provinciegrenzen in Nieuwleusen staat.

Al zoekt ‘het grote BAM’ het ook in kleinschaligheid, aldus directeur Erik Staps. “We voeren niet alleen grote infrastructurele projecten uit, maar ook kleine, in de dorpen. We werken graag in de regio’s, waar we evengoed innovatief kunnen zijn. We zijn er trots op dat we in deze regio een van de grootste aannemers zijn op het gebied van onder- en bovengrondse infrastructuur.

 

BAM Infra heeft plannen om de  locatie Nieuwleusen in de nabije toekomst te gebruiken als ‘living lab’ – zeg maar: een plek voor innovatie en experimenten – voor toepassingen die efficiënt zijn in stedelijke omgevingen. Zoals ‘smart charging’, waarbij energiestromen van het kantoor, de materieellocatie en de elektrische laadbehoefte voor o.a. auto’s met elkaar worden verbonden.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency