Foto: zulke kllimelementen komen er ook in het klimbos van Natuurlijk Heidepark. Foto is gemaakt bij Klimbos Overijssel.

Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld krijgt klimbos

LEMELERVELD - De bouw van Klimbos Natuurlijk Heidepark is van start gegaan. Het bestuur wilde al jaren een groot klimbos bouwen in de bomen rondom het natuurzwembad en kabouterdorp in Lemelerveld, om met de opbrengst Natuurlijk Heidepark gezond te kunnen houden.

Zo’n klimbos kost een aardige duit en bovendien heeft het hoofdgebouw een stevige renovatie nodig, zeker als er straks meer bezoekers komen. Het bestuur heeft een Leadersubsidie aangevraagd, een Europese subsidie voor projecten die passen in de Lokale ontwikkelingsstrategie (LOS) waaraan ook Provincie Overijssel en gemeente Dalfsen hun bijdrage leveren. Leader heeft een subsidie van 100.000 euro toegekend, een mooi bedrag maar nog maar een deel van de totale investering. Maar Lemelerveld heeft een oplossing gevonden: elf ondernemers lenen de rest van het benodigde bedrag aan het bestuur.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Inmiddels liggen de plannen klaar en zijn de werkzaamheden van start gegaan met het bouwen van een tien meter hoge starttoren. In totaal komen er vier routes met in totaal ruim 50 klimelementen, die variëren in lengte, hoogte en moeilijkheid. Een mooie uitdaging wordt de 110 meter lange zipline, waarbij de bezoekers over het natuurbad en kabouterdorp kunnen vliegen. Verwacht wordt dat er vanaf voorjaar 2021 geklommen kan worden bij Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency