Foto: Achttien koks uit elf verschillende landen kookten voor ruim 120 gasten.Foto: Johan Bokma.

Nationaal Integratiediner in Trefkoele+ zorgt voor verbinding

DALFSEN - Het Nationaal Integratiediner in De Trefkoele+ afgelopen donderdag, was weer een feest van diversiteit en verbinding, aldus de organisatoren.

Achttien koks uit elf verschillende landen kookten voor ruim 120 gasten. Dat was eten van over de hele wereld, uit allerlei verschillende culturen. Van Thaise dumplings tot Griekse shoarma en Marokkaanse Recette Couscous Marocain.  De koks waren trots op hun eigen gerechten en de gasten werden dan ook gestimuleerd om de soms onbekende gerechten te proberen.
 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

‘s Middags was het al een drukte van belang in de keuken van De Trefkoele+. Enkele koks kozen er voor om hun specialiteiten daar te bereiden. Heerlijke geuren vulden het hele gebouw. Andere koks hadden thuis al gekookt en kwamen de hun gerechten brengen. Rond 18.00 uur was al het eten klaar en konden alle schalen, bakken en pannen naar het buffet worden gebracht. Nadat de gasten ruim twee uur genoten hadden van alle bijzonderheden, werden er ook nog nagerechten uitgedeeld. Aansluitend kregen de koks onder groot applaus een Nationaal Integratiediner-herinnering en werd bekend gemaakt dat er dit jaar wordt geprobeerd een kookboek te maken van alle heerlijke gerechten die zijn geserveerd.

Volgend jaar op de tweede donderdag van oktober is iedereen weer van harte welkom op het vierde Nationale Integratiediner.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency