Foto: Marcel van Saltbommel.

Museum Palthehof ontvangt bijzondere tandem

NIEUWLEUSEN - Dinsdag kwam Rik van Baal, de ontwerper van een bijzondere tandem, de ‘Union Duette’, zijn prototype schenken aan de Historische Vereniging Ni'jluusn van vrogger.

Museum Palthehof in het ‘Union-dorp Nieuwleusen’, heeft een uitgebreide collectie Union-fietsen. Het prototype past dan ook goed in de collectie met ‘specials’, vooral met het hele verhaal van de ontwikkeling van dit prototype erbij. Bij de Union was destijds de ruimte om bijzondere ontwikkelingen mogelijk te maken, zoals de Union spanfiets, de wisselfiets, de Strano, de voorlopers van de e-bike en deze wisseltandem/fiets zijn daar voorbeelden van.

Union erfgoed

Een jaar of vier geleden mocht Museum Palthehof in Nationaal Fietsmuseum Velorama in Nijmegen ook als eens Union erfgoed in ontvangst nemen, zowel schenkingen als aankoop en bruikleen. Onder anderen een bakkerskar en een werkplaats.

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency