Foto: De groep van MGVGN zaterdag voor vertrek. Foto’s: Marcel van Saltbommel.

Motortoertocht gehandicapten Nieuwleusen weer geslaagd

NIEUWLEUSEN - Zaterdag vertrok er weer een bonte stoet zijspanmotoren, trikes en motoren met rugsteun met 36 passagiers vanaf de parkeerplaats bij de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen.

Stichting Motorrijders Gaan Voor Gehandicapten Nieuwleusen (MGVGN) hield de jaarlijkse toertocht met gehandicapten uit Nieuwleusen en omstreken.

Naar Holten

De weergoden waren gunstig gezind, de gehele dag scheen de zon en de temperatuur ging richting de dertig graden. Op een kleine spontane omleiding na verliep de route mede dankzij de vele verkeersregelaars voorspoedig, via allerlei leuke binnen weggetjes via Oudleusen en Dalfsen richting Elshof, Broekland en Dijkershoek om vervolgens via Holten en de Holterberg op de pauzeplaats aan te komen.
Deze pauze was bij bezoekerscentrum Staatsbosbeheer, hier werden eerst alle deelnemers gefotografeerd op hun motor of trike en vervolgens kon men genieten van een heerlijke lunch en onder het genot van de muziek van Aalt en Anja Westerman. Verder konden de deelnemers een ritje maken in het treintje Bello maken over de Holterberg. Ook kon men rondkijken in het bezoekerscentrum.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Landjuweel De Hoeven

De tijd was zo weer voorbij en de gehele stoet vertrok tegen drie uur via mooie weggetjes door onder andere Lemelerveld en Dalfsen richting Landjuweel De Hoeven, waar de tweede stop was gepland. Hier kon men wat drinken en een ijsje nuttigen en De Hoeven bekijken. Na een pauze van een klein uurtje ging het weer verder richting Nieuwleusen alwaar de gehele stoet van motoren om vijf uur weer parkeerde bij de Ontmoetingskerk.

Geweldige dag

De passagiers werden verenigd met hun ouders of verzorgers en namen afscheid van alle motorrijders. Met dank aan alle vrijwilligers en sponsors heeft de MGVGN hun passagiers weer een geweldige dag kunnen bezorgen. Iedereen kijkt alweer uit naar volgend jaar.

Bekijk het fotoalbum van Marcel van Saltbommel: https://myalbum.com/album/CEbNJHpnDFAe

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency