Foto: Jan Jansen, voorzitter van K.C. 't Hooge draagt het AED apparaat officieel over aan Bé Veen, voorzitter van AMBC.

Motorclub AMBC ontvangt AED van K.C. 't Hooge

STAPHORST - Motorclub AMBC uit Staphorst ontvangt AED van Klootschietclub 't Hooge, de club die zichzelf opheft

Al tientallen jaren staat er een groen clubgebouw op het Wiede Gat in Staphorst, naast het clubhuis van motorclub AMBC waarin klootschietvereniging K. C. 't Hooge is gehuisvest. Vele jaren waren de twee Staphorster verenigingen buren op hetzelfde terrein en dit verliep altijd zonder problemen. Helaas heeft het bestuur van de klootschieters begin dit jaar een spijtig besluit moeten nemen, namelijk opheffing van de vereniging. Het ledental liep de laatste jaren alleen maar terug en er bleef simpelweg geen andere optie over.

Goed doel

Omdat er nog een leuk bedrag in de clubkas zat, besloten de leden dit aan een goed doel te schenken. Dat werd een AED apparaat om aan het hek van de crossbaan te monteren, zodat deze bij noodgevallen gebruikt kan worden door motorclub AMBC, maar ook door de directe buren in de omgeving. Vele jaren liepen de klootschieters elke zaterdag het rondje Spoordijk - Leidijk en de leden werden bekenden van de omwonenden. Men vond het dus een mooi gebaar om, als dank voor de vele jaren gastvrijheid, een apparaat te schenken, wat hopelijk nooit gebruikt hoeft te worden, maar waar, in geval van nood, de directe buren gebruik van kunnen maken.
In overleg tussen de AMBC en de klootschietvereniging is besloten dat men, in het geval men nog eens een rondje wil klootschieten, men vanaf nu gebruik kan maken van de kantine van de AMBC.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency